Sāksies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Nākamā gada pirmajā dienā, 1.janvārī, sāksies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi", kura laikā ikviens būs aicināts izmēģināt vienu mēnesi ēst videi draudzīgāk, samazinot dzīvnieku produktu patēriņu uzturā, informēja kampaņas koordinatore Ulrika Skakovska.

Dabai draudzīgās ēšanas izaicinājumā, kuru rīko biedrība "Dzīvnieku brīvība", piedalīsies arī aktieris Jānis Jarāns un Mārtiņš Meiers, mūziķis Andris Freidenfelds un Latvijas izlases basketboliste Kate Krēsliņa.

Kā norādīja Skakovska, Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) akcentējusi, ka negatīvu ietekmi uz vidi rada arī sabiedrības uztura paradumi. Dzīvnieku produktu ražošana patērē nesalīdzināmi vairāk resursu, zemes platību un saldūdeni nekā augu produktu ražošana, kā arī tā rada vairāk siltumnīcas efektu izraisošo gāzu nekā visa transporta industrija kopā.

Izaicinājuma laikā katru dienu dalībnieki saņems e-pasta vēstuli ar jaunām receptēm, aktuālo informāciju par vidi un praktiskiem padomiem. Izaicinājumam var pieteikties mājaslapā "neapedzemeslodi.lv", izvēloties sev piemērotāko izaicinājuma veidu - neēst gaļu trīs reizes nedēļā, janvārī izmēģināt veģetāru uzturu vai mēneša garumā ēst vegāniski.

Pagājušajā gadā izaicinājumā piedalījās gandrīz 4000 cilvēku, informēja Skakovska.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu