Akropole

Elza Apse
, Sadaļas Māja redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad tika izziņota lietuviešu giganta "Akropole" celtniecība, attīstītāji Latvijas pircējiem solīja vienu no modernākajiem tirdzniecības centriem Baltijā. Ēkas dizainu veidoja latviešu arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet interjera veidošanā piesaistīts viens no pasaules vadošajiem arhitektūras uzņēmumiem “Benoy”.

Ēka ir celta atjaunotajā Kuzņecova fabrikā, tādēļ lielveikalā ir izveidota porcelāna darinājumu aleja jeb muzejs, veidota īpaša gaismas spēle, savukārt pašas veikalu telpas ir radītas īpaši plašas. Atšķirībā no citiem veikaliem "Akropole" izceļas ar industriālo dizainu un rūpnīcas gaisotni - veikala ārpusē ir atstāti rūpnīcas skursteņi un vēsturiskā fasādes daļa. 

"Akropole" ir viens no pēdējo gadu apjomīgākajiem būvprojektiem Latvijā. Iepirkšanās centra ēkas platība ir 98 000 kvadrātmetru, bet teritorijas kopējā platība sasniedz gandrīz 16 hektārus. Kopējās investīcijas projekta realizācijā, ieskaitot transporta infrastruktūras izveidi un apkārtnes uzlabošanu, sasniedz nepilnus 180 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu