"Circle K": Degvielas mazumtirdzniecībā turpina pieaugt konkurence

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Degvielas uzpildes stacija
Degvielas uzpildes stacija Foto: LETA

Degvielas mazumtirdzniecības nozarē Latvijā valda sīva konkurence un tā turpina pieaugt, tirgū ienākot arvien jauniem spēlētājiem, pauda degvielas mazumtirgotāja "Circle K Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Viņa norādīja, ka "Circle K" šis gads ir bijis ļoti darbīgs. Šogad sākta un nākamgad tiks turpināta jaunā veikalu koncepta ieviešana degvielas uzpildes stacijās. Tas paredz modernizācijas darbus, veicot interjera nomaiņu, paplašinot atpūtas zonu, kā arī ieviešot arvien jaunus uz vietas gatavotos ēdienus. 

Tāpat uzņēmums turpina paplašināt "Circle K" tīklu un šogad atvērtas trīs jaunas degvielas uzpildes stacijas - Rīgā, Kandavas ielā 7, Siguldā, Mazajā Saules ielā 2, un Salaspilī, Nometņu ielā 1.

Jēkabsone norādīja, ka degvielas mazumtirdzniecības nozare Latvijā ir ļoti piesātināta. Uz vienu ekonomiski aktīvu iedzīvotāju Latvijā ir divas reizes vairāk degvielas uzpildes staciju nekā, piemēram, Vācijā. Likumsakarīgi, tirgū norit konsolidācija - lielākie tīkli arvien papildina savu staciju skaitu, savukārt mazākie tās pārdod. "Circle K" paredz, ka nākotnē konkurence kļūs vēl asāka, jo iedzīvotāju skaits lielāks nekļūst un ekonomika strauji nepieaug.

"Turklāt, tāpat kā citās nozarēs, ir arvien grūtāk novilkt skaidras robežas starp dažādiem tirgotājiem, kas cīņu par klientiem tikai pastiprina," pauda Jēkabsone, piebilstot, ka "Circle K" uz augsto konkurenci raugās veselīgi, jo tā motivē attīstīties, un rezultātā ieguvējs ir ne vien klients, bet arī bizness.

Viņa teica, ka vēl mazumtirdzniecībā šobrīd jārēķinās ar darbaspēka iztrūkumu. Lai gan "Circle K" pašreiz ir salīdzinoši maz neaizpildītu darbavietu, nerodot risinājumus valsts līmenī, prognozējams, ka nozarē darbinieku trūkums kļūs par arvien lielāku izaicinājumu.

"Circle K Latvia" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā no 2018.gada 1.maija līdz 2019.gada 30.aprīlim bija 430,010 miljoni eiro, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa bija 19,225 miljoni eiro, kas ir samazinājums par 9,9%, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums dibināts 1992.gadā un tā pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro. "Circle K Latvia" pieder Norvēģijā reģistrētam uzņēmumam "Circle K". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu