Populārākā jauniešu Jaunā gada apņemšanās - dzīvot veselīgāk (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Keith Aitken

Lai gan lielākā daļa jauniešu jūtas apmierināti ar savu dzīvi, 56% jauniešu ir apņēmušies Jaunajā gadā dzīvot veselīgāk, bet 42% vēlas lasīt vairāk grāmatu, liecina Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Kā informēja JSPA Komunikācijas daļas vecākā referente Kintija Bulava, lai gan 74% jauniešu jau pašlaik jūtas apmierināti ar savu dzīvi, tomēr arī viņi ir izvirzījuši sev mērķus, kurus sasniegt Jaunajā gadā. Populārākās apņemšanās jauniešu vidū ir sākt dzīvot veselīgāk - 56%, iemācīties kaut ko jaunu, iespējams, doties uz kursiem vēlas 55%, lasīt vairāk grāmatu - 42%, un mazāk lietot sociālos tīklus - 33%.

Savukārt 13% nolēmuši censties aizbraukt kādā jauniešu apmaiņas projektā, izmantojot programmas "Erasmus+: Jaunatne darbībā" piedāvātās iespējas.

Bulava norādīja, ka lielākā daļa aptaujāto, proti, 91% ir apņēmušies Jaunajā gadā sasniegt jaunus vai arī jau sen kārotus mērķus. "Tas ir ļoti pozitīvi, jaunieši ir apņēmības un ideju pilni, tomēr ne visiem ir skaidrs plāns, kā savu apņemšanos īstenot," pauda JSPA pārstāve.

Aptaujā secināts, ka lielākajai daļai jeb 91% Latvijas jauniešu ir Jaunā gada apņemšanās un tikai 22% no viņiem nav skaidra plāna, kā tās īstenot, savukārt 44% tas ir tikai daļēji skaidrs.

Aptaujā atklājies, ka 32% jauniešu nekad nav izmantojuši neformālās izglītības iespējas, un tikai 20% ir piedalījušies jauniešu apmaiņas projektos, taču 96% no aptaujātajiem esot atzinuši, ka varētu ieteikt citiem jauniešiem piedalīties dažādos jauniešiem paredzētos projektos vai kļūt par brīvprātīgo darbu veicējiem.

Aptauja norisinājās no 22.novembra līdz 27.novembrim, aptaujājot 1016 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 30 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu