Pirmie iespaidi: bezvadu austiņas Huawei FreeBuds 3

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vadi pamazām kļūst par pagātni, un šis apstāklis priecē it visus, kam pazīstama ņemšanās ar vadu mučkuli, ja, esot ceļā, rodas vēlme paklausīties mūziku vai radio no viedtālruņa.

Jā, kuram gan nav zināma šāda situācija - tu esi rūpīgi salocījis vadu un to ielicis kabatā, bet neatkarīgi no tā, cik ilgā laikā no šī brīža rodas vajadzība lietot austiņas, vads ir tā savijies, ka atsiešana kļūst par īstu izaicinājumu pacietībai. Ar austiņām, kurām vada nav, šāda problēma atkrīt.

Aizadītā gada gaitā Ķīnas tehnoloģiju gigantam bija vairāki interesanti jaunumi. Viedtālruņi, tai skaitā arī Latvijā pirmais 5G telefons Mate 20 X viedpulksteņi, kā arī jaunākās paaudzes Bluetooth austiņas FreeBuds 3. Tās pasaules pirmizrādi piedzīvoja septembrī notikušajā elektronikas preču un tehnoloģiju jaunumu izstādē IFA Berlīnē, bet Latvijā FreeBuds 3 nonāca oktobra otrajā pusē.

Foto: Publicitātes foto

Huawei FreeBuds 3 sirds ir Ķīnas kompānijas pašu izstrādātais mobilā čipkopa Kirin A1, kas darbina arī kompānijas jaunāko viedpulksteni Watch GT 2. Veiktspēja austiņām nepieciešama, lai nodrošinātu iespējami labu skanējumu jebkādos apstākļos, spītējot tā dēvētajai open-fit tipa uzbūvei. Šis termins apzīmē austiņas, kuras brīvi ieliekamas auss gliemežnīcā nevis nostiprinās dziļāk ausī ar speciāla gumijas uzgaļa palīdzību, kurš vienlaicīgi nodrošina arī ārējo trokšņu papildus slāpēšanu.

Citiem vārdiem sakot, FreeBuds 3, kuru forma stipri līdzinās Huawei viedtālruņu standarta austiņām ar vadu, ir pietiekami jaudīgas, lai nodrošinātu stabilu savienojumu, jo īpaši pēc programmatūras atjauninājuma, kā arī aktīvo trokšņu slāpēšanu jeb ANC (Active Noise Canceling). Pēc noklusējuma gan tā ir izslēgta un jāaktivizē ikreizi, kad austiņas sākts lietot no jauna, taču tas ir pavisam vienkārši - atliek vien divreiz uzsist pa kreiso austiņu un sievietes balss paziņos, ka ANC ir ieslēgta.

Foto: Publicitātes foto

Jāteic gan, ka ANC neveic brīnumus un neapklusina pilnīgi visu, kas atrodas apkārt. Tā vairāk strādā uz monotoniem trokšņiem, dūkoņām, bet garām braucošos auto vai tramvaja brīdinājuma signālu varēs dzirdēt tikpat labi. Tātad drošība ir saglabāta. Bet lietotājam ir arī iespēja ANC parametrus mainīt, izmantojot Google Play vietnē lejupielādējamu aplikāciju.

Open-fit dizains, kā arī pulētais plastmasas korpuss prasa zināmu pierašanu pie FreeBuds 3. Ja pierasts mūziku klausīties austiņās, kas nosedz visu gliemežnīcu vai arī ar gumijotajiem aizbāžņiem, būs nepierasti, jo ik uz soļa šķiet, ka FreeBuds 3 var izkrist. Patiesībā gan tas ir pierašanas jautājums, jo šīs austiņas pietiekami stabili turas, kur ieliktas. Cita lieta ir cepures, kapuces un jakas ar augstām apkaklēm; tad gan austiņas jāpieskata. Arī ikrīta veselības skrējienā pa piemājas rajonu austiņām jāpievērš papildu uzmanība.

Foto: Publicitātes foto

No formas pievēršoties pašām galvenajām austiņu īpašībām, jāsaka, ka skaņas kvalitāte nudien pārsteidz. Lai gan FreeBuds 3 nevar un pat īsti nav nepieciešams spiest dziļi ausī, skanējums ir dzidrs, skaidrs, bet zemās frekvences jeb basi - sulīgi un dziļi. Hands Free sarunu laikā talkā savukārt nāk austiņu spēja analizēt vibrācijas kaulos, kas tiek izmantotas skaņas pastiprināšanai.

Ja austiņas ar vadu enerģiju smeļas no telefona, tad bezvadu austiņas ir apgādātas ar 30 mAh baterijām. Tās austiņām nodrošina mūzikas atskaņošanu apmēram četras stundas standarta režīmā un mazāk, ja aktivizēta ANC. Kad baterijas tukšas, talkā nāk austiņu futlāris, kas vienlaikus kalpo kā ārējā baterija. Ar to austiņas var nākamajām četrām stundām uzlādēt apmēram pusstundas laikā. Un, ja nu arī pats futlāris ir “tukšs”, tā lādēšanai paredzētas divas opcijas - ar USB-C vadu (70% 30 minūtēs) vai bezvadu režīmā (30% 30 minūtēs). Tā kā, ja telefonam ir reversās lādēšanas funkcija, nepieciešamu enerģiju var pasmelties arī no viedierīces baterijas. Protams, derēs arī atsevišķs bezvadu lādēšanas panelis. Ar uzlādētu futlāri starp citu, austiņas var uzlādēt četras, piecas reizes. 

Foto: Publicitātes foto

Gala secinājums - FreeBuds 3 atbrīvo no piņķerīgajiem vadiem un nodrošina lielisku skaņas kvalitāti. To lielākais trūkums ir cena, kas tomēr ir samērā augsta - Latvijā tie ir aptuveni 170 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu