"Sadales tīkls" ieviesis visus Valsts kontroles rekomendētos ieteikumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Sadales sistēmas operators AS "Sadales tīkls", īstenojot darbības efektivitātes programmu, ieviesis visus Valsts kontroles rekomendētos ieteikumus, aģentūru LETA informēja kompānijas preses sekretāre Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, ka uzņēmumā pilnveidots kapitālieguldījumu plānošanas, transportlīdzekļu kontroles un darbinieku vērtēšanas process. Visus ieteikumus Valsts kontrole ir atzinusi kā ieviestus.

Valsts kontroles Trešā revīzijas departamenta direktore Inga Vārava norādīja, ka Valsts kontrole augsti vērtē "Sadales tīkla" paveikto visu ieteikumu ieviešanā, kas arī devis efektu elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu samazinājumā.

Savukārt "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons atzīmēja, ka uzņēmums kopš 2017.gada ir transformācijas procesā un arī Valsts kontroles revīzija tika veikta laikā, kad uzņēmumā bija sākta darbības efektivitātes paaugstināšanas programma, tādējādi iestādes secinājumi papildināja iesāktos pārmaiņu procesus.

"Valsts kontroles kā eksperta vērtējums šajā pārmaiņu laikā bija ļoti svarīgs un nozīmīgs, jo spējām gūt papildu apliecinājumu, ka ieviestās reformas tiek īstenotas pareizā virzienā un, pilnveidojot atsevišķus darbības procesus, gūsim pozitīvu rezultātu. Uzskatu, ka kopīgiem spēkiem esam paveikuši milzīgu darbu, veicinot uzņēmuma darbības efektivitāti, vienlaikus samazinot izmaksas un paaugstinot gan kvalitātes rādītājus, gan klientu apkalpošanas standartus," pauda Jansons.

LETA jau vēstīja, ka 2018.gadā Valsts kontroles publicētajā revīzijā tika secināts, ka "Sadales tīkla" elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifos iekļautās izmaksas ne visos gadījumos ir ekonomiski pamatotas un nepieciešamas sadales pakalpojumu sniegšanai.

Revīzija tika veikta par elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifos iekļauto izmaksu ekonomisko pamatotību un atbilstību ekonomiskuma, produktivitātes un efektivitātes principiem. Apkopojot revīzijā gūtos secinājumus, Valsts kontrole "Sadales tīklam" sniedza deviņus ieteikumus izmaksu ierobežošanai un aicināja ņemt šos ieteikumus vērā, turpinot "Sadales tīklā" sākto izmaksu optimizēšanu un efektivitātes uzlabošanu.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu