Rīgas Titānika slīkšana: Kas ar to notiek šobrīd? (14)

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Rīgas Titāniku jau tuvākajā nākotnē piemeklēs tāds pats liktenis kā tā bēdīgi slaveno vārdabrāli, taču tā aisbergs būs projekts Rail Baltica. TVNET devās nelielā ekspedīcijā uz tirdzniecības centru, lai ieskatītos, kā lēto apģērbu bode izskatās šodien.  

Titānika preču sortimentā ir sastopams plašs apģērbu klāsts - sākot ar haki krāsas parkām; kleitām, kas klātas ar fliteriem visās varavīksnes krāsās; Balenciaga zīmola botu imitācijām, beidzot ar dermatīna zābakiem, vīriešu kaklasaitēm ar naudaszīmju motīviem un mežģīņu peņuāriem, kas uzvilkti baisiem manekeniem bez galvām. 

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jau tuvākajā laikā tirdzniecības centrs "Titāniks" un kompleksā esošā daudzstāvu autostāvvieta, kafejnīca un frizētava cietīs to pašu likteni, kas reiz piemeklēja transatlantisko tvaikoni ar tādu pašu nosaukumu. 

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Sakarā ar Rail Baltic attīstību Rīgas centrā, konkrēti Centrālās stacijas un Torņakalna apkārtnē, tiek plānotas visai grandiozas pārmaiņas. Projekta ietvaros izzudīs pazemes gājēju tuneļi, tiks pārceltas sabiedriskā transporta pieturas, bet veikals "Titāniks" nogrims aizmirstībā - tā vietā taps jauns dzelzceļa tilts, bet esošo pārveidos par gājēju tiltu.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Daudzlīmeņu autostāvvieta un tirdzniecības centrs ir celti laikā no 1998. līdz 1999. gadam. Šo ēku autori ir arhitekti Ledvigs Saprovskis, Berenika Austriņa un Artis Zvirgzdiņš. Turpat blakus veikalam atrodas kanāls ar nelielu piestātni un pastaigu celiņu, kas ļauj pilsētniekiem un pilsētas viesiem doties pastaigā gar Daugavu un Rīgas kanāliem. 

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jāteic, ka laika zobs nav saudzējis Rīgas Titāniku - gan ēkas eksterjers, gan interjers ir morāli un fiziski novecojis un patiesi liecina par veikala tuvojošos galu. Atšķirībā no bēdīgi slavenā kruīza kuģa, caur tirdzniecības centra logiem, kas līdzinās lūkām kuģa sānos, ir redzami nevis bezgalīgi ūdeņi, bet gan Centrāltirgus un Latvijas Zinātņu akadēmija.   

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Kuģa iekšpusē ir pieejams samērā plašs sieviešu un vīriešu apģērbu klāsts. Daļa  sortimenta atgādina ārvalstu slavenību tērpu budžeta versiju, bet cita - pagājušā gadsimta modes paraugdemonstrējumu.  

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Galerija: Rīgas tirdzniecības centrs "Tirāniks" un tā mode

Kuģa augšējā klāja vietā atrodas asfalta seguma jumts, kas sākotnēji bija paredzēts automašīnu novietošanai. Ēku ekspluatācijā nodeva 1999. gadā, taču jau pēc neilga laika, 2004. gadā, dažās autostāvvietas konstrukcijās parādījās plaisas. 

Starp citu, šī autostāvvieta bija pirmā daudzstāvu auto novietne Rīgas centrā.  

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Kāpjot ka kāpnēm starp autostāvvietas stāviem, ir grūti nepamanīt spēcīgo urīna un fekāliju aromātu. Tā vien šķiet, ka kāpnes, no kurām paveras skats uz starptautisko autoostu un vecpilsētas baznīcu torņiem, daudzi izmanto kā tualeti un vietu gulēšanai. 

Tukšās stāvvietas betona sienas ir noķēpātas ar neskaitāmiem nepieklājīgiem uzrakstiem, Instagram profilu nosaukumiem un tālruņu numuriem.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Izeju uz Titānika jumta aizsedz dzelzs režģis un nožogojums, taču tas nebūt neaptur vandaļus. Žogos ir izgrieztas spraugas, pa kurām bez īpašas piepūles ir iespējams nokļūt uz tirdzniecības centra jumta, no kura paveras skats uz Satiksmes ministriju.  

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Galerija: Kas notiek uz tirdzniecības centra "Titāniks" jumta

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu