Piespiedu karantīna: Japānas kruīza kuģī ar 3700 pasažieriem konstatēti desmit jauni koronavīrusa gadījumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Kruīza kuģis "Diamond Princess" ar 3700 pasažieriem piestājis Jokohamas ostā Japānā, taču pasažieri no tā izlaisti netiek. Trešdien uz slimnīcu tika nogādāti desmit cilvēki, kuriem tika konstatēts jaunais koronavīruss. Nākamajā dienā to atklāja vēl desmit pasažieriem, vēsta "The Japan Times".

Līdz ar to kopējais saslimšanas gadījumu skaits Japānā sasniedzis 45.

Ar koronavīrusu inficēto pasažieru evakuācija no kruīza kuģa "Diamond Princess". 6.februāris, 2020
Ar koronavīrusu inficēto pasažieru evakuācija no kruīza kuģa "Diamond Princess". 6.februāris, 2020 Foto: Reuters/ScanPix

Japānas mediķi veikuši analīzes 273 cilvēkiem no apmēram 3700 pasažieriem un apkalpes locekļiem, kuri atrodas uz klāja. 

Jaunā koronavīrusa ierobežošanas pasākumi sākās ar kādu 80 gadus vecu vīrieti, kuram tika konstatēta saslimšana. Viņš no kruīza kuģa uz slimnīcu tika aizvests jau janvārī.

Pasažieriem pieteikts, ka piespiedu karantīnā uz kuģa nāksies pavadīt 14 dienas, un tas attiecas arī uz tiem, kuru analīžu rezultāti ir negatīvi. 

Pasažieri sūdzas par neskaidrību un garlaicību, esot ieprostotiem uz kuģa.

Foto: AFP / Scanpix

Informācija, ka jaunais koronavīruss izplatījies kruīza kuģa pasažieru starpā, satraukusi tā pēdējās pieturas Nahas iedzīvotājus. Kuģis tur bija apstājies pagājušajā sestdienā.

Jaunā koronavīrusa gadījumi konstatēti vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Ķīnā ziņots par vairāk nekā 28 000 saslimšanas gadījumu un 563 upuriem.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) izsludinājusi globālu veselības krīzi, un vairākas valstis noteikušas ceļošanas ierobežojumus uz un no Ķīnas.

Tokija no Uhaņas evakuējusi vairāk nekā 500 Japānas pilsoņus un izpelnījusies kritiku par nepietiekami nopietniem karantīnas pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu