Pēdējā iespēja pieteikties lielākajam fizikas konkursam "FIZMIX Eksperiments"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Vēl  līdz 14. februārim skolas var pieteikt savas komandas AS "Latvenergo" organizētajam 8. un 9. klašu skolēnu erudīcijas konkursam "FIZMIX Eksperiments", kas šogad notiks 25. reizi. 

Skolēni tiek aicināti izmantot iespēju un piedalīties ceturtdaļgadsimta vērienīgākajā fizikas notikumā Latvijā. Konkursa fināls būs īpašs ar grandiozu konkursa programmu un lielāko Fizikas festivālu Baltijā, kas norisināsies 25. aprīlī koncertzālē "Hanzas perons".

Fizikas festivāla laikā norisināsies ne tikai konkursa lielais fināls, kurā tiks noskaidrotas katra Latvijas reģiona un Rīgas pilsētas uzvarētāju komanda, kuras iegūs galveno balvu - piedalīšanos AS "Latvenergo" īpaši organizētā izglītojošā, izzinošā un aktīvā atpūtas vasaras nometnē visiem konkursa uzvarētājiem kopā. Arī apmeklētājiem un komandu atbalstītājiem būs iespēja izbaudīt festivāla gaisotni, piedalīties dažādās izglītojošās aktivitātēs, baudīt muzikālus priekšnesumus un laimēt balvas.

Tāpēc skolēni tiek aicināti līdz 14. februārim izveidot un pieteikt savas skolas komandu konkursa mājaslapā. Komandā jābūt pieciem 8. un/vai 9. klašu skolēniem un vienam skolotājam, kas darbosies kā konsultants konkursa gaitā.

No 17. februāra līdz 24. martam notiks neklātienes kārta, kurā komandām patstāvīgi būs jārisina uzdevumi un jāpelna punkti, lai nokļūtu lielajā jubilejas finālā. Konkursa finālā sacentīsies 60 labākās komandas no visas Latvijas un 30 no tām nokļūs pusfinālā, savukārt cīņu finālā turpinās septiņas zinošākās komandas. No katra reģiona erudītākā komanda iegūs galveno balvu - piedalīšanos izzinošā vasaras nometnē. Plašāk par konkursa nolikumu var uzzināt šeit.

"FIZMIX Eksperiments" izglīto skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicina jauniešos interesi par fiziku, aicinot apgūt to interesantā un aizraujošā veidā, vienlaikus sniedzot skolēniem iespēju socializēties ar vienaudžiem un iegūt vērtīgas zināšanas turpmākai dzīvei un nākotnes profesijai. Šogad konkursa dalībniekus un festivāla apmeklētājus sagaidīs pārsteigumi, jaunas tradīcijas, konkursi un balvas festivāla laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu