Lietuvā neomulīgu padomju laiku garāžu pārveido par elegantu mājokli (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: elanat.com

Padomju laiku garāžas bijušajās padomju republikās nav retums - daudzas no tām ir pamestas un bojā kopējo ainavu. Kāds Lietuvas arhitektu birojs pārveidoja vienu no vecajām garāžām par elegantu mājokli. 

Lietuvas arhitektu birojs "IM Interior" pierādīja, ka vecās garāžas nav nojaukšanai nolemtas būves - tām ir potenciāls pārtapt par mazām un elegantām mikromājām. Arhitekti kādu no Viļņas mikrorajona vecajām garāžām pārveidojuši par 20 kvadrātmetrus plašu dzīvojamo telpu, vēsta portāls "Inhabitat". 

Foto: elanat.com

Lai ēkai piešķirtu industriālu vaibstu, tās fasāde ir noklāta ar oksidētām metāla plāksnēm, kas līdzinās rūsai. Savukārt interjerā ir izmantotas finiera plātnes.

Foto: elanat.com

Kaut arī daudzi mikromāju būvniecību kritizē, apgalvojot, ka šāda tipa celtnes nav risinājums mājokļu trūkumam, ko izraisa augstās nekustamo īpašumu cenas, tomēr šī tendence turpina augt globālā mērogā. Šis garāžas projekts to apliecina. 

Foto: elanat.com

Arī šī māja pierāda, ka cilvēkam nemaz nav nepieciešama milzīga dzīvojamā platība. Garāžas namā ir pieejams viss nepieciešamais vienam vai diviem cilvēkiem. Mājas iekšpusē ir realizēts atvērtais plāns: viesistaba, ēdamistaba, guļamistaba ir apvienota vienā telpā, bet vannasistaba ir atsevišķi nodalīta. 

Foto: elanat.com

Lai māju uzturētu kārtīgu, interjerā ir izstrādāta īpaša glabāšanas sistēma - mēbelēs ir iebūvētas vairākas mantu glabātuves, kuras nepamanīsi no pirmā acu uzmetiena. Savukārt citām mēbelēm ir piešķirtas vairākas funkcijas, piemēram, dīvānu ir iespējams izmantot kā gultu.  

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu