Partijas Tīringenē vienojas par jaunām vēlēšanām 2021.gada aprīlī

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tīringenas ministru prezidents Tomass Kemmerihs paziņo par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu
Tīringenas ministru prezidents Tomass Kemmerihs paziņo par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu Foto: Ekrānuzņēmums no video

Politiskās partijas Vācijas austrumdaļas federālajā zemē Tīringenē ir vienojušās rīkot jaunas reģionālā parlamenta vēlēšanas 2021.gada 25.aprīlī, lai atrisinātu politisko krīzi šajā federālajā zemē, piektdienas vakarā pavēstīja ziņu avoti.

Vienošanās par vēlēšanu datumu tika panākta piektdienas vakarā, Tīringenes galvaspilsētā Erfurtē tiekoties kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie"), Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas (SPD), "Zaļo", un Kristīgo demokrātu savienības (CDU) pārstāvjiem, ziņu aģentūrai DPA pavēstīja tikšanās dalībnieki.

Partijas arī vienojās sarīkot jaunu balsojumu Tīringenes premjera ievēlēšanai 4.martā, piektdien paziņoja iepriekšējais premjers Bodo Rāmelovs, kurš ir kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie") politiķis. "Die Linke" paziņoja, ka plāno atkal nominēt Rāmelovu Tīringenes premjera amatam.

Politiskā krīze Tīringenē izcēlās pēc valsts mēroga skandāla, kuru izraisīja federālās zemes premjera ievēlēšana ar eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) balsīm.

5.februārī Tīringenes premjera amatā tika ievēlēts Brīvo demokrātu partijas (FPD) politiķis Tomass Kemmerihs, par viņu balsojot arī CDU un AfD deputātiem. Pēc skandāla, ko izraisīja vēsts par premjera izraudzīšanos ar AfD balsīm, Kemmerihs no amata atkāpās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu