Pagaidām nav izdevies iegūt "Ryanair" reisa Bergamo-Rīga pasažieru sarakstu (2)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

 Civilās aviācijas aģentūra (CAA) strādā pie tā, lai iegūtu no Īrijas zemo cenu aviosabiedrības "Ryanair" informāciju par pasažieriem, kuri sestdien, 29.februārī, lidojuši reisā Bergamo-Rīga kopā ar koronavīrusa "Covid-19" inficētu pasažieri, informēja CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

CAA ir saņēmusi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pieprasījumu iegūt pasažieru sarakstu, kuri 29.februārī lidoja reisā Bergamo-Rīga. 

Vincevs norādīja, ka minēto lidojumu izpildīja aviokompānija "Ryanair", kas ir bāzēta Īrijā, tāpēc CAA patlaban veic visas nepieciešamās darbības, lai šo sarakstu iegūtu. Tiklīdz CAA būs ieguvusi pasažieru sarakstu, tas nekavējoties tiks nodots SPKC rīcībā.

Kā ziņots, Igaunijā otrdien apstiprināts otrs saslimšanas gadījums ar "Covid-19". Saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju. Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās, paziņoja Igaunijas Veselības departamenta preses dienests.

Veselības departaments noskaidro personas, ar kurām saslimušais kontaktējies, sazinās ar viņiem un sniedz rekomendācijas. Ar viņu tuvā kontaktā esošo cilvēku veselība tiek aktīvi kontrolēta un viņiem 14 dienas būs jāpaliek mājās.

Savukārt SPKC apstiprināja, ka ir saņēmis informāciju no Igaunijas kolēģiem par kaimiņzemē konstatēto otro apstiprināto "Covid-19" saslimšanas gadījumu.

Pēc centram sniegtajām ziņām, ceļojuma laikā pasažierim nebija infekcijas slimības pazīmes, līdz ar to citu pasažieru inficēšanās risks esot niecīgs. Tomēr SPKC ir sācis epidemioloģisko izmeklēšanu, un epidemiologi sazināsies ar īpašā riska kontaktpersonām, kas sasirgušajam sēdēja vistuvāk.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27.februāra rītā, ar "Covid-19" saslimušais Irānas pilsonis bija ceļojis caur Rīgu.

Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar "Covid-19", un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu