Ārkārtas situācijas laikā aicina iegādāties Latvijā ražoto produkciju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) ārkārtas situācijā aicina Latvijas iedzīvotājus iegādāties vietējo, Latvijas lauksaimnieku ražoto produkciju, aģentūru LETA informēja LOSP.

"Izvēloties Latvijas produktus, mums ir iespēja nodrošināt savu ģimeni ar kvalitatīvu un pārbaudītu pārtiku un, izrādot patriotismu, atbalstīt vietējos lauksaimniekus. Latvijas laukos strādā uzņēmīgi un darbīgi cilvēki, kas saražo pietiekamu daudzumu preču, kas mums vajadzīgas ik dienu. Turklāt savā zemē saražotā produkcija ir augstvērtīgāka un kvalitatīvāka par plantācijās saražoto, ilgstošai glabāšanai apstrādāto, importēto," norādīja LOSP.

Lauksaimniekus pārstāvošajā nevalstiskajā organizācijā informēja, ka augļu un dārzeņu piegādes restorāniem, bāriem, skolām, bērnudārziem un daudziem citiem uzņēmumiem un iestādēm ir apstājušās - šajā nozarē ir kritums par 70-90%. Tāpēc sevišķi svarīgi ikdienas uzturā lietot kvalitatīvus un veselīgus pašmāju piena produktus, gaļu, maizi, olas, dārzeņus, veicinot Latvijas ekonomikas attīstību, kas ir īpaši svarīgi, Latvijas tautsaimniecībai piedzīvojot nepieredzētus pārbaudījumus.

LOSP atgādina, ka krīzes situācija ir laiks, kad katrs var pārskatīt savas vērtības un visi kopā skaidrāk saskatīt ne tikai līdz šim pieļautās neizdarības vai kļūdas, bet arī veiksmīgi tās labot un izdarīt secinājumus, kas ir jāmaina tuvākajā laikā.

"Mums visiem šis ir pārbaudījumu laiks, kas mainīs arī līdz šim pierasto dzīves kārtību, tajā skaitā mūsu ēšanas paradumus. Savulaik vietējo pārtikas ražotāju akcijā tika aicināts nolikt malā seno latviešu parunu "Latvietis latvietim gardākais ēdiens", un tā vietā darīt kaut ko pozitīvu un vienojošu - izvēlēties kvalitatīvu vietējo pārtiku! Šajā laikā jo īpaši svarīgi ir atcerēties par līdzcilvēkiem un visiem kopā būt iejūtīgiem un izpalīdzīgiem, palīdzot sagādāt ikdienai nepieciešamo tiem, kam tas varbūt ir kļuvis neiespējami," norāda LOSP.

LOSP norāda, ka Latvijas lauksaimnieki un pārtikas pārstrādes industrija ir spējīga nodrošināt ilgākā laikā visus nepieciešamos pārtikas produktus Latvijas iedzīvotājiem. Pārtikai nepieciešamā produkcija Latvijā ir pietiekošā daudzumā, tāpat arī pārtikas ražošanas jaudas.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu