"Bite" un LMT skolēniem mācībām nodrošinājuši vairāk nekā 5000 viedierīces

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Mobilo sakaru operatori "Bite Latvija" un "Latvijas mobilais telefons" (LMT) skolēniem attālinātām mācībām nodrošinājuši 5266 viedierīces, aģentūrai LETA pastāstīja mobilo sakaru operatori.

Lai bērni, kuriem nav iespējas mācīties attālināti ārkārtējā situācijā, varētu turpināt izglītības procesu, "Bite Latvija" nodeva Izglītības un zinātnes ministrijai ar mobilajiem sakariem aprīkotas 3000 viedierīces, aģentūrai LETA pastāstīja "Bite Latvija" pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa sacīja, ka skolēniem, attālinātu mācību iespējas nodrošināšanai, nodoti 3000 planšetdatori, kuras var patērēt ar jebkuru interneta tīklu. Tāpat "Bite Latvija" ierīces nogādās bez maksas norādītajās adresēs.

Arī LMT preses sekretāre Elīna Lidere norādīja, ka risinājums situācijai, kad aptuveni 5000 skolēniem nav pieejamas viedierīces, lai mācītos attālināti, atrasts operatīvi - aizvadītās nedēļas sākumā sāktas sarunas ar Izglītības un zinātnes ministriju, savukārt ceturtdien pieņemts lēmums par palīdzības apjomu.

Viņa norādīja, ka LMT nodrošinās Izglītības un zinātnes ministrijai telefonus 2266 skolēniem. LMT šos telefonus bez maksas nogādās IZM norādītajās adresēs.

LETA jau ziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija nesen veiktajā aptaujā noskaidrojusi, ka Latvijā ir aptuveni 3% skolēnu, kuriem mājās nav ne datora, ne viedtālruņa ar interneta pieslēguma, kas rada grūtības šiem skolēniem piedalīties attālinātajā mācību procesā. Lai šo problēmu operatīvi risinātu, Izglītības un zinātnes ministrija uzrunāja privātos partnerus, kuri pauduši atbalstu viedierīču nodrošinājumam skolēniem attālinātā mācību procesa īstenošanai.

Valdība iepriekš atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas rīkojumu, kas paredz valsts līdzfinansējumu vairāk nekā 200 000 eiro apmērā, lai nodrošinātu viedierīces tiem skolēniem, kuriem to nav. Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) preses konferencē norādīja, ka bija domājis, ka šim mērķim ministrija prasīs krietni lielāku summu, tomēr Izglītības un zinātnes ministrijas rīkojums paredzēja "ļoti pieticīgu" pieprasījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu