"Rīgas satiksme" aicina sabiedrisko transportu izmantot tikai tad, ja nav citas alternatīvas (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Rīgas satiksme" autobuss.
SIA "Rīgas satiksme" autobuss. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" aicina sabiedrisko transportu kā pārvietošanās līdzekli izmantot tikai gadījumos, ja nav citas alternatīvas, informēja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča.

Bartaševiča pauda, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm sestdien tiek solīts silts laiks, kas varētu mudināt cilvēkus doties ārpus mājām, tādēļ, ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, iedzīvotājiem būtu rūpīgi jāizvērtē nepieciešamība kaut kur doties ar sabiedrisko transportu. Viņa uzsvēra, ka šādu aicinājumu uzņēmums pakāpeniski uzsācis izvietot arī uz sabiedriskā transporta durvīm.

Lai mudinātu pasažierus ievērot valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un aicinājumu pēc iespējas mazāk pārvietoties, "Rīgas satiksme" jau ir izvietojusi dažādus informatīvos materiālus sabiedriskajā transportā esošajos monitoros. Tāpat transporta salonos tiek atskaņots balss paziņojums, kurā pasažieriem tiek atgādināts izvērtēt braucienu nepieciešamību, lai mazinātu Covid-19 izplatību, skaidroja Bartaševiča.

Viņa norāda, ka Covid-19 izplatības risku mazināšanai nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams. 

"Savukārt tos klientus, kuri no ārvalstīm atgriezušies pēdējo 14 dienu laikā, aicinām ievērot valstī noteikto karantīnu un sabiedrisko transportu neizmatot. Būsim atbildīgi un rūpēsimies ne tikai par savu, bet arī par līdzcilvēku veselību," rosināja "Rīgas satiksmes" pārstāve.

 

Kā vēstīts, piektdienas vakarā Rīgas domes pagaidu administrācija ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu par atlaižu atcelšanu biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā Covid-19 izraisītās ārkārtas situācijas laikā, vienlaikus gan nosakot vairākus izņēmumus.

Līdz šim braukšanas maksas atlaides Rīgā tika nodrošināta aptuveni 20 dažādām grupām un lēmums paredz tās atcelt lielākajai daļai, tostarp skolēniem un pensionāriem.

Administrācijas lēmums paredz atcelt pasažieru braukšanas maksas atvieglojumus visiem, kam iepriekš tika piešķirta atlaide, izņemot cilvēkus ar 1. un 2.grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldības policijas darbiniekus, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogus. 

Tāpat 100% atlaide pienāksies Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam un ārstniecības procesā iesaistītajām personām, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.

Pasažieri, kuri iegādājušies un uzsākušas lietot abonementa biļetes ar šajos saistošajos noteikumos noteiktajiem atvieglojumiem, tās drīkst pabeigt izmantot līdzšinējā kārtībā. 

Jau vēstīts, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Satiksmes ministrs aicinājis pašvaldības atbildīgi izvērtēt iespēju atteikties no braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas - īpaši tāpēc, lai mazinātu vīrusa apdraudētākās grupas, piemēram, senioru, inficēšanās iespējas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu