Dīkstāves pabalstu varēs saņemt arī strādājošie pensionāri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pensionāri Vērmaņdārzā
Pensionāri Vērmaņdārzā Foto: LETA

Kopējiem ienākumiem no pensijas un dīkstāves pabalsta nepārsniedzot 700 eiro, dīkstāves pabalstu varēšot saņemt arī strādājošie pensionāri, informēja Jaunajā konservatīvajā partijā (JKP).

Jaunie noteikumi paredzot, - ja dīkstāves pabalsta saņēmējs vienlaikus ar dīkstāves pabalstu saņem arī vecuma vai izdienas pensiju, tad dīkstāves pabalstu aprēķina tādā apjomā, lai saņēmēja kopienākums no minētajiem avotiem mēnesī nepārsniegtu 700 eiro.

Iepriekš tiesībsargs Juris Jansons bija norādījis, ka Ministru kabineta noteiktais dīkstāves pabalsts darbiniekiem, kurus skar Covid-19 izplatība, būtu jāmaksā arī darba ņēmējiem, kas ir vecuma un izdienas pensijas saņēmēji.

Ministru kabinets 24.martā pieņēma noteikumus, kas paredzēja piešķirt dīkstāves pabalstu, tomēr sākotnēji to nepiešķīra darbiniekiem, kuri vienlaikus ir nodarbināti valsts vai pašvaldības institūcijā vai kapitālsabiedrībā, saņem vecuma vai izdienas pensiju, vai veic saimniecisko darbību.

Jansons skaidroja, ka pēc noteikumu pieņemšanas pie viņa kā tiesībsarga bija vērsušās vairākas privātpersonas, norādot uz minētā apakšpunkta diskriminējošo raksturu uz vecuma pamata. "Daudzos gadījumos var veidoties situācijas, ka pensija, ar kuru jāiztiek dīkstāves skartajam, ir ievērojami mazāka par iespējamo dīkstāves pabalstu," skaidroja tiesībsargs.

Attiecīgajā situācijā darba ņēmēji, kuri vienlaikus ir vecuma un izdienas pensijas saņēmēji, tika nostādīti nepamatoti atšķirīgā situācijā atkarībā no šo darbinieku sociālā statusa, uzsvēra Jansons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu