Vai pandēmijas ietekmē paaugstināsies hipotekārā kredīta likmes Latvijā? (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Skaidrs, ka koronavīrusa Covid-19 izsraisītā pandēmija ietekmēs arī nekustamā īpašuma nozari - uzskatāms, ka īpašumu cenas mazināsies, taču rodas jautājums - vai attiecīgi nepalielināsies hipotekārā kredīta likmes. Tvnet noskaidroja, kāda ir situācija Latvijā. 

Neraugoties uz svārstīgo situāciju valstī un pasaulē, Latvijā hipotekāro kredītu likmes nemainīsies. "Pašlaik neredzam, ka krīze varētu izraisīt mājokļu kreditēšanas procentu likmes kāpumu. Šī brīža ārkārtas situācijas ietekmē, samazinoties potenciālo klientu skaitam, starp bankām, kas izsniedz aizdevumus jauniem mājokļiem, konkurence saglabāsies," tā portālam TVNET skaidro "Luminor" bankas privātpersonu apkalpošanas vadītājs Normunds Rudzītis.

Tāpat līdzīgu atbildi sniedz "Swedbank" pārstāvis Jānis Krops, piebilstot, ka arī kredītbrīvdienu laikā banka neveiks nekādas izmaiņas esošajos līgumos, kas nozīmē, ka nemainīsies ne līgumā minētais atmaksas grafiks, ne arī esošā vienošanās par procentu maksājumiem. 

Patlaban Latvijas bankas neplāno paaugstināt procentu likmes, tomēr ilgtermiņā to ietekmēs norises pasaules ekonomikā un citās nozarēs, kā arī krīzes situācijas attīstība – vai tā progresēs vai stabilizēsies.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu