RTAB: Ceļošana tikai Baltijas valstu ietvaros neizglābs Latvijas tūrisma nozari

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmala.
Jūrmala. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ceļošana tikai Baltijas valstu ietvaros neizglābs Latvijas tūrisma nozari, trešdien Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) rīkotajā vebinārā teica RTAB valdes locekle Ieva Lasmane.

Viņa norādīja, ka Covid-19 izplatība ir likusi pārvērtēt šā gada plānus, bet Rīga vēl arvien ir gatava uzņemt tūristus gan no Baltijas, gan arī citām valstīm.

"Visi runā par lauku tūrismu, būšanu dabā un distancēšanos, bet mūsu šobrīd lielākais mērķis ir parādīt, ka daba ir pārvērtēta un īstā dzīve notiek pilsētā," teica Lasmane.

Tāpat viņa pauda prieku, ka ir izveidots "Baltijas burbulis" brīvai ceļošanai, jo vēl aprīlī šķita, ka šovasar tūristu varētu arī nebūt. 

Vienlaikus Lasmane arī atzina, ka ierasti Rīgā viesi no Igaunijas un Lietuvas veido apmēram 13-17%, tāpēc "Baltijas burbulis" nebūs tas, kas glābs tūrisma un viesmīlības industriju.

"Mēs vēlamies palielināt burbuli, jo, lai gan ceļošana starp trim Baltijas valstīm ir laba, tas nav risinājums, kas ir vajadzīgs nozarei," sacīja Lasmane. 

Runājot par turpmākajiem plāniem, viņa pauda, ka pirmajā vasaras daļā paredzēts fokusēties uz reklāmas kampaņām Tallinā un Viļņā, tostarp galvenais fokuss būs uz pilsētu kā sociālu platformu, kā arī iedzīvotāju un viesu nozīmi pilsētā.

"Otrs šīs vasaras sākuma plāns ir satuvināt pārstāvjus no tūrisma, viesmīlības, pasākumu, kultūras un izklaides nozarēm, lai pārrunātu ilgtspējīgas jaunu produktu idejas, kas varētu strādāt šajā laikā un, vēlams, kļūtu par jaunām tradīcijām pilsētā, ko varētu piedāvāt arī tad, kad situācijas vairāk vai mazāk atgriezīsies ierastajā stāvoklī," stāstīja Lasmane.

Tāpat viņa minēja - ja parasti tūristi tiek uzrunāti ar jautrību un izklaidi, tagad tam ir jāpievieno atbildība, drošība un higiēna. "Mums tas ir diezgan grūts uzdevums, jo kā var runāt par jautrību restorānā, kad vienlaikus pie viena galdiņa nedrīkst sēdēt vairāk kā divi cilvēki un ir jādezinficē pilnīgi viss apkārtējais," teica Lasmane.

Viņa arī norādīja, ka pagaidām ir pāragri izteikt prognozes par cilvēku gatavību un vēlmi ceļot. 

"Normāli Rīga koncentrējas uz tiem, kuri pilsētu apciemo pirmo reizi, bet tagad jādomā jauni aspekti kā to pasniegt," sacīja Lasmane.

Savukārt "Visit Tallinn" pārstāve Helena Tšistova-Pohlaka vebinārā stāstīja, ka, lai gan Tallinas ielas ir pilnas ar cilvēkiem un ir atvērts vairums muzeju, restorānu un veikalu, apmeklētāju tajos vēl arvien ir ļoti maz. 

Viņa pauda pārliecību, ka cilvēki nav zaudējuši vēlmi pēc jauniem iespaidiem un satikšanās dzīvē, bet pašreiz vairums vēl ir ļoti piesardzīgi un paradumi atjaunosies ļoti lēni.

Tāpat viņa norādīja, ka ir nepieciešams atrast balansu - pārliecināt ceļotājus, ka galamērķis ir drošs, un vietējos iedzīvotājus, ka ceļotāji viņus neapdraud. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu