Lietuvā pēc ilga pārtraukuma atjaunoti avioreisi no Viļņas uz Palangu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lietuvā pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma atjaunoti iekšzemes avioreisi no Viļņas uz Palangu.

Pirmā lidmašīna ar atpūtniekiem no galvaspilsētas uz iecienīto kūrvietu devās ceļā piektdienas pievakarē, bet Viļņā atgriezīsies svētdien. Lidojumi šai maršrutā paredzēti vasaras sezonā, un interese par tiem jau jūtama.

Kā Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai atzinuši pirmā reisa pasažieri, šo ceļojumu viņi uztvert arī kā interesantu izklaidi, turklāt pašlaik autoceļu remontdarbu un sastrēgumu dēļ brauciens uz jūru automašīnā var izrādīties garš un nogurdinošs.

Lidojumus organizē uzņēmēja Ģedimina Žiemeļa kontrolētās aviācijas pakalpojumu grupas "Avia Solutions Group" uzņēmumi "Kidy Tour" un "Avion Express".

Kā atzinusi "Avia Solutions Group" pārstāve Vilma Vaitiekūnaite, ideja atjaunot lidojumus starp Viļņu un Palangu dzimusi saistībā ar koronavīrusa krīzi.

"Par šā maršruta atklāšanu būtu jāpateicas pandēmijai, lauztajiem kontraktiem un slēgtajām robežām, jo, neskaitot Baltijas valstis, īsti nav, kur lidot. Tā nu ideja izvērtās nopietnā iecerē, jo infrastruktūra ir (..), bet visi citi maršruti nav īpaši pieejami un nav arī zināms, kad tie būs pieejami," viņa stāstījusi.

Lidojums no Viļņas uz Palangu 180 vai 220 vietu lidmašīnā "Airbus" ilgs 50 minūtes, un biļete vienā virzienā maksās 45 eiro.

Saskaņā ar Lietuvas valsts lidostu operatorkompānijas "Lietuvos oro uostai" informāciju no Viļņas uz Palangu pēdējo reizi varēja aizlidot 2006.gadā Toreiz šai maršrutā lidoja vēlāk bankrotējušās aviokompānijas "Flylal" lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu