SEB divu gadu laikā Baltijā radījusi 33 robotus konkrētu procesu automātiskai izpildei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"SEB bankas" ēka Valdlaučos.
"SEB bankas" ēka Valdlaučos. Foto: Edijs Pālens/LETA

SEB divu gadu laikā Baltijā radījusi 33 robotus konkrētu procesu automātiskai izpildei, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Vienlaikus bankā norādīja, ka "SEB bankā" Latvijā šobrīd ir automatizēti 15 procesi. 

Tostarp pieci roboti darbojas līzinga jomā, izpildot tādas darbības kā pavadzīmju sagatavošana un darījumu atlasīšana, bet visvairāk jeb septiņi roboti tiek izmantoti darījumu nodrošināšanā, kur tie veic ļoti dažādus procesus, piemēram, dažādu uzraugošo iestāžu pieprasījumu izpildi.

Šogad maijā, sadarbojoties ar datu analītikas komandu, tika izveidots arī pirmais robots klientu izpētes vajadzībām. Robots darbojas ar speciāli izstrādātu atskaiti, lai automātiski veiktu ikgadējo augsta riska klientu izpēti. Manuāli veicot šādu uzdevumu, tas aizņem vidēji vienu stundu vienam klientam, savukārt automatizētais risinājums to paveic aptuveni divās minūtēs.

2020.gada jūnijā Latvijā "SEB bankā" roboti veica 33 508 darba vienības, tādējādi ietaupot 980 stundas no darbinieku laika.

Tāpat bankā minēja, ka ik dienu robotikas procesu attīstības komanda strādā pie jauniem automatizācijas uzdevumiem, kuri atvieglotu darbinieku ikdienu un ļautu veikt citus pienākumus. Roboti lielākoties veic uzdevumus, kas saistīti ar datu reģistrēšanu, kontroli un administrēšanu, kā arī informācijas apkopošanu.

Pēc bankā skaidrotā, robota jeb automatizēta procesa radīšanas laikā tiek veikta konkrētās struktūrvienības vai atsevišķa procesa detalizēta izpēte. Tā laikā tiek secināts, kurus procesus iespējams automatizēt un attiecīgi izveidot konkrētu funkciju robotus. Pat ja analīzes laikā izstrādātāji nonāk pie secinājuma, ka nav nepieciešams vai nav iespējams konkrētos darbus robotizēt, procesi tik un tā tiek vienkāršoti un ieviesti papildu uzlabojumi.

Kopumā SEB grupā ir vairāk nekā 250 dažādu robotu, kas veic konkrētas tiem ieprogrammētās funkcijas.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir otra lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu