"Grindeks" akcionāri augustā lems par dividenžu izmaksu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare / LETA

Zāļu ražotāja "Grindeks" akcionāri ārkārtas sapulcē 18.augustā lems par dividenžu izmaksu, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Jautājums par dividenžu izmaksu ir vienīgais minētās akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā.

Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, akcionāri aicināti piedalīties akcionāru sapulcē rakstveidā, pirms akcionāru sapulces aizpildot balsojuma veidlapu, kas vismaz 14 dienas pirms akcionāru sapulces būs pieejama "Grindeks" mājaslapā, Oficiālās obligātās informācijas centrālās glabāšanas sistēmas mājaslapā un "Nasdaq Riga" mājaslapā.

Balsojumā tiks ņemtas vērā visas balsis, kas būs saņemtas līdz 2020.gada 17.augustam.

Ieraksta datums dalībai akcionāru ārkārtas sapulcē ir 2020.gada 10.augusts. Tikai personas, kas būs akcionāri ieraksta datumā, būs tiesīgas ar tām piederošo akciju skaitu ieraksta datumā piedalīties kompānijas akcionāru ārkārtas sapulcē 2020.gada 18.augustā, kā arī balsot rakstveidā pirms akcionāru sapulces.

Akcionāri varēs iepazīties ar akcionāru sapulcē izskatāmo jautājumu lēmumu projektiem, kā arī iesniegt priekšlikumus un ierosinājumus par akcionāru sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem no 4. līdz 17.augustam tikai attālināti.

"Grindeks" kapitālu veido 9,585 miljoni akciju 1,4 eiro nominālvērtībā.

Kompānijas lielākais akcionārs ir Lipmanu ģimenes uzņēmums SIA "Liplat Holding", kuram pieder vairāk nekā 94% akciju, tostarp jūlijā "Liplat Holding" par 1,697 miljoniem eiro iegādājās 1,35% kompānijas akciju. "Liplat Holding" kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 43,33%, Filipam Lipmanam - 35%, bet Annai Lipmanei - 21,67%. 

Tāpat kompānijas publiskotā informācija liecina, ka "Grindeks" iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa veido 74,547 miljonus eiro.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu