"Tet" grupas apgrozījums pirmajā pusgadā saglabājies pagājušā gada attiecīgā perioda līmenī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" grupas apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 107,4 miljoni eiro, kas ir pagājušā gada attiecīgā perioda līmenī, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Tostarp grupas apgrozījums eksportā sasniedzis 15,6 miljonus eiro.

Kompānijā arī norādīja - pateicoties tam, ka "Tet" samazinājis ekspluatācijas un administrācijas izmaksas, EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas pieaugusi par 3%, sasniedzot 31,9 miljonus eiro.

"Pēdējā mēneša laikā nozarē redzams zināms noskaņojuma uzlabojums, taču sabiedrība un uzņēmumi arvien ievēro piesardzību savos lēmumos un pakalpojumu izvēlē, tādējādi straujāka tehnoloģiju un izklaides nozares attīstība kavējas," pauda "Tet" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš arī norādīja, ka "Tet" ārkārtējās situācijas laikā meklēja jaunas sadarbības formas, piemēram, biznesa klientiem Latvijā un eksporta tirgos rīkojot videokonferences un tiešsaistes seminārus, konsultējot attālināta darba un informācijas tehnoloģiju (IT) drošības jautājumos.

Kompānijā atzīmēja, ka 2020.gada pirmajā pusgadā visstraujāk audzis pieprasījums pēc "Shortcut" pakalpojuma, savukārt uzņēmumu vidū lielāks pieprasījums bija pēc datortehnikas apkalpošanas, tehniskajām ierīcēm, "Tet" mākoņpakalpojumiem un datu pakalpojumiem. 

Vienlaikus par vairāk nekā trešdaļu audzis eksporta apgrozījums, pateicoties datu centru pakalpojumu eksportam un optikas izbūvei Vācijas teritorijā, kur darbi turpinājās arī Covid-19 izraisītās krīzes laikā.

LETA jau ziņoja, ka "Tet" konsolidētais apgrozījums pērn bija 227,603 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka par 13,3% un bija 36,202 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "T2T", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu