"Olainfarm" akcionāri plāno vērsies pret bijušo valdi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Latvijas zāļu ražotāja AS "Olainfarm" akcionāri septembrī gaidāmajā sanāksmē plāno vērsies pret bijušo valdi lietā par vairāku miljonu zaudējumu nodarīšanu kompānijai, informēja "Olainfarm" pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

Konkrētus bijušos valdes locekļus, ar kuriem plānots tiesāties, uzņēmuma pārstāve neatklāja.

Pērn oktobrī ziņots, ka "Olainfarm" veiktajā revīzijā tika konstatēts, ka iepriekšējās "Olainfarm" amatpersonas 2017.gada sākumā uzņēmuma vārdā noslēgušas darījumu ar Kiprā reģistrētu uzņēmumu "Banestar Management Limited", kura rezultātā "Olainfarm" esot nodarīti zaudējumi vairāku miljonu eiro apmērā. Aizdomīgie darījumi tika veikti no 2017.gada 2.janvāra līdz 2019.gada 4.aprīlim. Par atklāto "Olainfarm" vērsās Valsts policijā.

Šā gada 22.septembrī sasauktajā "Olainfarm" kārtējā akcionāru sapulcē iekļauts jautājums par prasības celšanu pret uzņēmuma iepriekšējiem valdes locekļiem. Nedz pērn, nedz arī tagad "Olainfarm" neatklāj, pret kuriem bijušajiem uzņēmuma valdes locekļiem plānots vērsties. Lapiņa-Ennīte piebilda, ka visa informācija tiks sniegta septembrī plānotajā akcionāru sapulcē.

Jau ziņots, ka pērn "Olainfarm" paziņojumā biržā informēja, ka 2017.gada noslēgumā uz viltotu dokumentu pamata ar tiem pašiem uzņēmuma vadošajiem darbiniekiem noslēgtas vienošanās par kompensācijas izmaksu darba tiesisko attiecību izbeigšanas gadījumā, neatkarīgi no to izbeigšanas iemesla. Šādu izmaksu apmērs vienam darbiniekam svārstās robežās no 42 000 līdz 144 000 eiro. Arī par šo faktu "Olainfarm" ir vērsusies Valsts policijā ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu.

Tāpat "Olainfarm" biržas ziņojumā teikts, ka nolūkā gūt pārliecību par citu iepriekšējās augstākā līmeņa vadības slēgto darījumu tiesiskumu un atbilstību uzņēmuma interesēm zāļu ražotājs turpina īstenot iekšējās pārbaudes, izvērtējot arī citus iepriekšējās augstākā līmeņa vadības slēgtos un īstenotos darījumus.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" koncerna auditētais apgrozījums 2019.gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 23,628 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Olainfarm" apgrozījums pērn bija 104,363 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 12,2% salīdzinājumā ar 2018.gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un sasniedza 22,239 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu