"Swedbank" piešķir 300 000 eiro aizdevumu ražotājam "Dimdiņi" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

"Swedbank" piešķīrusi 300 000 eiro aizdevumu lauksaimniecības produkcijas uzņēmumu grupai "Dimdiņi", pavēstīja bankā.

Bankā skaidroja, ka "Dimdiņi" aizdevumu izmantos konkurētspējas veicināšanai - uzņēmums plāno ne tikai uzlabot ražošanas iekārtas, bet arī iekarot jaunus eksporta tirgus.

"Dimdiņu" valdes priekšsēdētājs Oskars Brediks norādīja, ka apmēram 70% no kompānijas produkcijas joprojām veido skābēti kāposti, taču uzņēmuma produktu sortimentā ir kopumā vairāk nekā 30 dažādu produktu - fermentēti, tvaicēti un vārīti dārzeņi, kā arī dažādi salāti. "Mērķis paplašināt produkcijas sortimentu daļēji saistīts arī ar to, lai varētu nodrošināt darbu vietējiem iedzīvotājiem visa gada garumā un neveidotos situācija, kad kāpostu sezonas beigas daļai darbinieku nozīmētu arī darba attiecību beigas," viņš sacīja.

Pēc kompānijā skaidrotā, panāktā vienošanās par vairāk nekā 300 000 eiro aizdevumu ļaus kompānijai iegādāties gan kāpostu apstrādes un jaunu kāpostu iepakošanas līniju, gan arī jaunas kāpostu štovēšanas tvertnes. Tāpat "Dimdiņi" plāno atjaunot tehnikas parku un līdzekļus novirzīt lauksaimniecības zemes iegādei.

2019.gadā "Dimdiņu" grupas apgrozījums bija gandrīz septiņi miljoni eiro, tostarp teju ceturto daļu veidoja ieņēmumi eksporta tirgos.

Brediks norādīja, ka visvairāk uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Apvienoto Karalisti, Skandināviju un Krieviju, bet nākotnes izaicinājums ir Vācija, kas ir valsts ar lielāko skābēto kāpostu patēriņu Eiropā. "Vāciešiem ir savi iecienītie zīmoli un patērēšanas kultūra, tāpēc mums, lai iekļūtu šajā tirgū, jāapbruņojas ar nopietnu stratēģiju un pacietību," viņš piebilda.

Kompānija "Dimdiņi" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pieder Ivetai Stalidzānei (40,14%), Rinaldam Audzišam (20,42%), Sintijai Audzišai (19,72%) un Bredikam (19,72%).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu