"Mazcenas" G klase iegūs 2 litru turbo motoru

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz G klase
Mercedes-Benz G klase Foto: Daimler AG

Mercedes-Benz inženieri patlaban strādā, lai jau tuvākajā laikā zīmola dīleru salonos nonāktu budžeta G klases modelis ar 2 litru benzīna motoru. Šāds modelis paredzēts Ķīnas tirgum, kur patērētājs turpmāk varēs iegādāties G klases auto, nemaksājot par to luksusa preču jeb "greznības nodokli". Paredzams, ka G klase ar modeļa nosaukumu 350 pārdošanā Ķīnā nonāks jau šā gada rudenī.

Ķīnas tirgum paredzētā divlitrīgā G klase gan nebūs nekāds nīkulis. Automobilim uzstādītais 2 litru četru cilindru turbomotors attīsta 299 ZS un 400 Nm. Modelis 350 d, ko milzīgajā Āzijas valstī Daimler koncerns nemaz nepiedāvā, attīsta 286 ZS un 600 Nm. 

Ārēji G 350 ir gandrīz tāds pats kā modelis G 500. Abus auto atšķir tikai riteņu disku izmērs, kas G 500 ir lielāks, un plāksnītes ar modeļa nosaukumu. Transmisijas ziņā kompromisu nekādu nav - arī G 350 ir deviņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba ar trim bloķējamiem diferenciāļiem. 

Foto: Daimler AG

Visticamāk, G 350 iegūs arī vienkāršāku komplektāciju, jo izstrādātāju mērķis ir iekļauties 1,469 miljonu juaņu (ap 179 tūkstošiem eiro) cenā, lai pircējiem nebūtu jāmaksā luksusa preču nodoklis. G 500 bāzes komplektācijā Ķīnā patlaban maksā 1,629 miljonus juaņu jeb nedaudz zem 200 000 eiro.

Mercedes-Benz G 350 ar 2 litru motoru pārdošanā varētu nonākt jau septembrī un ārpus Ķīnas to piedāvāt nav paredzēts. Gluži tāds pats liktenis ir arī modelim CLS, kam arī ir modifikācija ar četru cilindru motoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu