Krievijā pārbaude par kārtējo ekoloģisko katastrofu (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pleskavas apgabala prokuratūra Krievijā veic pārbaudi saistībā ar mazuta noplūdi Seredkas ciematā.

Kā norāda TASS, Pleskavas apgabalā noplūdušas desmit tonnas mazuta. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas ziņojumā teikts, ka avārijas likvidēšanā ir iesaistīti seši cilvēki un viena tehnikas vienība.

Savukārt Pleskavas apgabala prokuratūras preses dienestā ziņo, ka ir sākta pārbaude par mazuta noplūdi Seredkas ciematā. “Ņemot vērā pārbaužu rezultātus, tiks pieņemti dažādi reaģēšanas pasākumi,” teikts prokuratūrā.

Šī nav pirmā tehnogēnā katastrofa, kas notikusi Krievijā pēdējo nedēļu laikā. Tā, piemēram, 13. jūlijā notika naftas produktu noplūde Habarovskas apgabala Komsomoļskas rajona industriālajā parkā. Avārija notika naftas vada dehermetizācijas rezultātā. Dažādu ķimikāliju sajaukums nonāca Golajas ezerā, taču par to, cik daudz naftas produkti noplūduši, netiek ziņots.

Vēl šovasar lielas avārijas notikušas termoelektrostacijā Noriļskā, tāpat arī Talnahskas pārstrādes fabrikā, kura dažādus atkritumus nogādāja tundrā.

Savukārt Tuhardas ciematā ezerā nonāca 44,5 tonnas kerosīna. Visi šie incidenti notika objektos, kas saistīti ar Krievijas metalurģijas kompāniju “Noriļskas niķelis”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu