Covid-19 uzliesmojums Lietuvas operā un Kauņas filharmonijā: apzināti 250 cilvēki (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Axiraa - back very soon, CC BY-NC-ND 2.0

Lietuvā apzināti vairāk nekā 250 cilvēki, kam bijusi saskarsme ar Kauņas valsts filharmonijas un Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra (LNOBT) darbiniekiem, kuriem apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, vai ar personām, kas tālāk inficējušās no šiem darbiniekiem, pirmdien paziņojis Nacionālais sabiedrības veselības centrs (NVSC).

Vīruss kopumā atklāts 20 abu iestāžu darbiniekiem un ar viņiem saistītiem cilvēkiem. Pēc mediju ziņām, inficēto skaitā ir operas solists un vairāki Kauņas valsts kora mākslinieki.

Kā norādījusi NVSC Viļņas departamenta Infekcijas slimību kontroles nodaļas vadītāja Ginreta Megelinskiene, saskaņā ar provizorisku vērtējumu abi šie infekcijas perēkļi savā starpā ir saistīti, bet epidemiologiem pagaidām nav skaidrības, kā slimība izplatījusies, tomēr šie uzliesmojumi pašlaik tiek vērtēti nevis kā slimības perēkļi konkrētās iestādēs, bet kā uzliesmojums kultūras darbinieku vidē.

"Nebaidīšos apgalvot, ka šai gadījumā mums ir milzīgs skaits cilvēku, kas saskārušies ar sasirgušajiem. Tas nozīmē, ka mēs visus spēkus veltīsim tam, lai šie cilvēki tiktu informēti, kā izturēties, lai viņi tiktu izmeklēti un lai tiktu apturēta tālāka infekcijas izplatīšanās," viņa uzsvērusi.

Gan Kauņas valsts filharmonijas, gan Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra darbība varēs atsākties tikai pēc Nacionālā sabiedrības veselības centra norādījuma.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 20 cilvēkiem un kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 2436. 1705 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās. No vīrusa izraisītās slimības Covid-19 Lietuvā miris 81 cilvēks, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu