Ventspils slimnīcā ārstam konstatēts Covid-19; uz laiku atliktas plānveida operācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī kādam ārstam piektdien konstatēta inficēšanās ar Covid-19, pēc kā pieciem ārsta kolēģiem noteikta pašizolācija, kā arī slimnīcā līdz 11.septembrim atceltas plānveida operācijas. 

Ārsts inficējies ārpus darba laika, tiekoties ar Covid-19 pozitīvu cilvēku,

informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis 

Ārstniecības personai ne testēšanas brīdī, ne tagad nav bijuši nekādi slimības simptomi. Covid-19 tests mediķim veikts pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) lūguma.

Par ārsta kontaktpersonām atzīti pieci kolēģi, kuriem veiktie testi bija negatīvi.

Viņi patlaban atrodas pašizolācijā. Tāpat testēti arī citi darbinieki un pacienti, bet nevienam no viņiem tests nebija pozitīvs, aģentūrai LETA sacīja Lācis.

Slimnīcas vadība ir sazinājusies ar SPKC un turpmākās darbības veic atbilstoši sniegtajām rekomendācijām. Tāpat tiek veikti pastiprināti dezinfekcijas un drošības pasākumi. Tuviniekiem joprojām ir liegts apmeklēt pacientus slimnīcā. Ienākšana slimnīcas telpās notiek tikai pēc pieraksta. 

Slimnīcā uzsver, ka tās darbība netiek pārtraukta un ambulatorie pakalpojumi tiek nodrošināti.

Tomēr līdz 11.septembrim ir pārtraukta plānveida operāciju veikšana, izņemot acs katarakta operācijas, kuras notiks ierastajā režīmā. Ar tiem pacientiem, kuriem bija plānotas operācijas šajā laika periodā, slimnīca sazināsies un tiks nozīmēts cits laiks, norādīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī šis ir pirmais gadījums, kad kāds ir inficējies ar Covid-19. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu