Paldies kaimiņiem: "Rīgas namu pārvaldnieks" draud nepieslēgt apkuri visai mājai (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Rīgā vairāku namu namu iedzīvotāji pie savu māju ieejas durvīm šomēnes ir atraduši kādu paziņojumu no “Rīgas namu pārvaldnieka”. Uzņēmums draud rudenī nepieslēgt apkuri, ja netiks segts kopējais mājas rēķins.

Šādu paziņojumu Rīgā ir saņēmuši vairāki nami. Tajā iedzīvotājus aicina būt atbildīgiem un samaksāt parādu par siltumenerģiju un komunālajiem pakalpojumiem, pretējā gadījumā rudenī siltas telpas nesagaidīt. Lai gan šāda rīcība no uzņēmuma puses ir saprotama, tomēr cietēji būs pilnīgi visi mājas iedzīvotāji, tostarp tie, kas godīgi un laicīgi maksā visus rēķinus.

Tas nozīmē, ka uzņēmums, nešķirojot maksātājos un nemaksātājos, ir nolēmis sodīt visus vienlīdzīgi.

Ja mājas kopējais parāds pārsniedz 1000 eiro, “Rīgas namu pārvaldnieks” šoruden ar apkures pieslēgšanu nesteigsies.

“Rīgas namu pārvaldnieks”, lai norēķinātos par “Rīgas siltuma” sniegtajiem pakalpojumiem, mājas iedzīvotājiem piedāvāja divus variantus.

Vai nu risināt šo jautājumu ar “Rīgas siltuma” pārstāvjiem bez “Rīgas namu pārvaldnieka” starpniecības, vai segt parādu no nama uzkrājumiem, kas bija paredzēti mājas remontam,

vēsta raidījums “Degpunktā”.

“Vai šāda pārvaldnieka rīcība ir tiesiska un cilvēkiem tiešām drīzumā būs jāšķiras no daļas uzkrātās summas, vai tomēr pārvaldniekam ir jārisina problēma ar tiem iedzīvotājiem, kuru dēļ izveidojušies parādi?” To raidījumam komentē Ekonomikas ministrijas Mājokļa politikas departamenta pārstāvji.

“Īpašnieki sadarbībā ar dzīvojamo māju pārvaldītāju un siltuma piegādāju var vest sarunas par konkrētiem termiņiem, kādos šis parāds varētu tikt dzēsts. No likuma regulējuma viedokļa tam jābūt saskanīgam ar termiņu, kādā pārvaldnieks var šo summu piedzīt.

Gan īpašniekiem, gan pārvaldniekiem ir būtiski atcerēties par pārvaldnieka būtiskiem pienākumiem. Pirmkārt, laikus informēt pārējo dzīvokļu īpašniekus par citu dzīvokļu īpašnieku darbību vai bezdarbību, kas tiešā veidā var skart citu dzīvokļu īpašnieku intereses.

Parādi ir tiešs piemērs,” skaidroja Ekonomikas ministrijas (EM) Mājokļu politikas departamenta direktora vietniece Karina Truhanova.

 “Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāvis Krists Leiškalns norāda, ka šobrīd pareizākā rīcība būtu tomēr izmantot izveidotos uzkrājumus, lai segtu parādus. Pārvaldnieks uzreiz informēs nama iedzīvotājus, kad no parādniekiem būs saņemti maksājumi, un tie tiks atspoguļoti mājas ieņēmumu un izdevumu pārskatā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu