Latvijā pārdošanā nonāk jaunie Apple Watch Series 6 un Apple Watch SE viedpulksteņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Apple nācis klajā ar diviem jaunumiem - Apple Watch Series 6 un Apple Watch SE viedpulksteņiem, kas jau ir pieejami "iDeal" veikalos Latvijā. 

Apple Watch Series 6

Jaunajam Apple Watch Series 6 viedpulkstenim ir vērā ņemami uzlabojumi, vairāk iespēju un labāka darbspēja.

40 mm un 44 mm izmēra viedpulksteņa korpusi ir izgatavoti no alumīnija un pieejami piecās krāsas: astropelēkā, sudrabotā, zelta, kā arī divās jaunās krāsās - zilā un sarkanā.

Foto: publicitātes

Apple Watch Series 6 ir jauni sensori, kas papildus sirdsdarbības mērīšanai 15 sekunžu laikā nosaka arī skābekļa līmeni asinīs. Skābekļa līmenis asinīs ir galvenais vispārējās labsajūtas rādītājs. Kad skābekļa līmenis ir zem normas, tas var liecināt par nopietnām veselības problēmām.

Viedpulkstenis informē, ja organismam trūkst skābekļa un brīdina arī par apkārtējās vides faktoriem, piemēram, atmosfēras spiediena svārstībām.

Vienlaikus Apple uzsver, ka “skābekļa mērījumi nav paredzēti medicīniskiem izmeklējumiem, tostarp, pašdiagnostikai,- tie ir radīti vispārējiem fitnesa un labsajūtas mērķiem.”

Tāpat viedpulkstenis veic fona mērījumus, kad ierīces lietotājs ir neaktīvs, piemēram, miegā. Visi dati ir pieejami "Health" aplikācijā.

Otrais jaunums - Always-On displejs, kas ir 2,5 reizes spilgtāks nekā iepriekšējam modelim. Tas ļauj pulksteni pārskatīt daudz vieglāk, atrodoties saulē, un arī tad, ja roka ir nolaista. To atzinīgi novērtējis pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs. 

Apple Watch Series 6, kas darbojas ar S6 procesoru, ir par 20% jaudīgāks nekā iepriekšējais viedtālrunis. Viedpulksteņa darbības laiks ir 18 stundas, un to iespējams pilnībā uzlādēt vien pusotras stundas laikā. 

Tam ir iebūvēts U1 čips, kas, kā sola Apple, nākotnē piedāvās nebijušas iespējas, piemēram, atslēgt automašīnu ar viedpulksteņa "digitālo atslēgu".

Apple Watch SE

Kopā ar Apple Watch Series 6 iznāk arī lētāka versija – Apple Watch SE, kura cena "iDeal" veikalā ir sākot no 299 eiro.

Tam ir identisks dizains kā Apple Watch 6 Series, pieejams astropelēkā, zelta un sudraba krāsā, aprīkots ar S5 čips, taču tam nav skābekļa līmeņa asinīs noteikšanas funkcija.

Apple Watch SE atbalsta visas labākās Apple Watch funkcijas, piemēram, sirdsdarbības un miega kvalitātes mērīšanu, palīdzot īstenos sportiskos mērķus, ka arī sagatavoties naktsmieram, lai no rīta justos pa īstam izgulējies. Apple Watch SE ir ūdens izturīgs ar spiedienizturību līdz 50 metriem. Viedpulkstnenim ir Apple Pay maksāšanas iespējas. Tāpat tam ir sensors, kas nosaka pēkšņu cilvēka nokrišanu un automātiski nosūta atrašanās koordinātas kontaktpersonām, kas norādītas neatliekamu situāciju gadījumos. 

Foto: publicitātes

Lai arī S5 procesors nav tik jaudīgs kā S6, taču tas ir divas reizes ātrāks nekā S3 čips, kas bija iepriekšējam budžeta modelim. Baterija darbojas līdz 18 stundām, savukārt līdz pilnīgai uzlādei vien 1,5 stunda. 

Šis budžeta viedpulkstenis ir ideāli piemērots fitnesa entuziastiem.

Gan Apple Watch Series 6, gan Apple Watch SE ir iespējams sasinhronizēt ar iPhone. Viedpulksteņi ļauj saņemt paziņojumus, tai skaitā, zvanus un īsziņas. Viedpulkstenī ir iebūvēts mikrofons un skaļrunis. Savukārt Walkie Talkie funkcija ļauj izmantot zvana iespēju, pat ja tuvumā nav viedtālruņa.

Watch OS7

Jaunajos viedpulksteņos ir Watch OS7, kas piedāvā virkni jaunumu.

Tam ir jauna opcija Family Setup, ļaujot bērniem izmantot viedpulksteni, pat ja viņiem nav iPhone. Vecāki var sapārot vairākus viedpulksteņus ar savu viedtālruni, lai bērni varētu lietot pulksteni fitnesa mērījumiem un vecāki neuztrauktos par bērnu drošību (viedpulkstenis informē par bērna atrašanās vietu). Ir arī īpaša “Do not disturb” opcija, kas saucas "Schooltime", lai ļautu bērniem fokusēties uz mācībām vai mājasdarbu pildīšanu. 

Watch OS7 ir jauni ciparnīcu dizaini, iespēja “paspēlēties” ar Memoji, kā arī tam ir Covid-19 laikā īpaši aktuāla funkcija - viedpulkstenis automātiski piefiksē, ka sāc mazgāt rokas, un palīdz nemest mieru, līdz mazgāšanas ilgums atbilst starptautisko veselības aizsardzības organizāciju ieteiktajam.

“iDeal” veikalos Apple Watch SE cena ir, sākot no 299 eiro, bet Apple Watch Series 6 - no 429 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu