Sērijveida dzīvokļu cenas šogad Rīgā samazinājušās par 1,7%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA/Edijs Pālens

Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas šogad septembrī turpināja samazināties, vidējai cenai sarūkot par 0,2%, bet 2020.gadā kopumā sērijveida dzīvokļu cenas samazinājušās par 1,7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Septembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgā samazinājās līdz 805 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 50% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Septembrī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2019.gada sākumu, bija augstākas par 1%.

Nekustamo īpašumu uzņēmuma pārskatā teikts, ka sērijveida dzīvokļu cenas turpināja samazināties septīto mēnesi pēc kārtas.

Jūlijā cenu kritums bija lielākais šogad, tomēr augustā un septembrī cenu kritums vairs nebija tik izteikts,

tostarp septembrī gandrīz visos lielākajos mikrorajonos cenas samazinājās nedaudz. 

Kopš 2020.gada sākuma dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas pieaugums Rīgas mikrorajonos saglabājās Bolderājā - par 0,2%, turpretī visos pārējos Rīgas lielākajos mikrorajonos, ņemot vērā pēdējo mēnešu cenu lejupslīdi, cenas kopumā samazinājušās. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Pļavniekos - par 3,8%.

Septembrī sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena samazinājās vienistabas (par 0,3%), divistabu (par 0,1%), trīsistabu (par 0,3%) un četristabu (par 0,3%) dzīvokļiem.

Septembrī starp lielākajiem mikrorajoniem lielākais cenu kritums bija Juglā, kur cenas mēneša laikā pazeminājās par 0,7%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas septembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra cena bija 950 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra viszemākā vidējā cena septembrī bija Bolderājā - 585 eiro par kvadrātmetru.

Septembrī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija no 50 000 eiro līdz 53 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kurās divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 27 000 eiro līdz 40 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija no 25 000 eiro līdz 40 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu