Arī Talsos varētu veidot pagaidu nodaļu Covid-19 pacientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pacients slimnīcas gultā. Ilustratīvs attēls.
Pacients slimnīcas gultā. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiālē varētu tikt izveidota pagaidu ārstniecības nodaļa Covid-19 pacientiem, apstiprināja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga.

Viņa norādīja, ka atbilstoši hospitalizācijas plānam Covid-19 inficētas personas tiek stacionētas slimnīcas filiālē Ventspilī. Savukārt filiāles slimnīcā Talsos nav Infekciju slimību nodaļas ar atbilstošām telpām, personālu un aparatūru, tādēļ patlaban tur Covid-19 pacientu stacionēšana netiek nodrošināta.

Pašlaik Ventspils slimnīcā kapacitāte uzņemt pacientus ir pietiekama, bet, ņemot vērā to, ka saslimstības rādītāji valstī pieaug, tiek izskatīti dažādi rezerves varianti pagaidu ārstniecības nodaļas izveidošanai Covid-19 pacientu stacionēšanai ar viegliem simptomiem, tajā skaitā arī slimnīcas filiālē Talsos.

Ventspils slimnīcā 28.oktobrī ar Covid-19 infekciju ārstējas pieci pacienti. Kopš 10.septembra kopumā Ventspils slimnīcā ar Covid-19 saslimšanu ir ārstējušies 15 pacienti, no kuriem deviņi ir izrakstīti, pieci pašlaik ārstējas Infekciju slimību nodaļā un viens ir miris.

Jau ziņots, ka Liepājas slimnīcas Infekciju un iekšķīgo slimību nodaļu pašlaik pārprofilē par nodaļu tikai Covid-19 pacientiem.

Liepājas reģionālās slimnīcas stacionārā patlaban ārstējas 12 Covid-19 pacienti.

Līdz ar saslimstības palielināšanos un iespējamu lielāku Covid-19 pacientu skaitu slimnīcā Infekciju un iekšķīgo slimību nodaļa tiek pārprofilēta tikai par Covid-19 pacientu nodaļu.

Savukārt Daugavpils reģionālajā slimnīcā Covid-19 pacientu uzņemšanai pašlaik papildus atbrīvotas 40 gultasvietas, apliecināja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska.

Pašlaik slimnīcā atrodas deviņi pacienti ar Covid-19, kuru stāvoklis vērtējams kā vidēji smags.

Papildus jau esošajām 20 gultasvietām Covid-19 pacientu uzņemšanai slimnīcā ir pārprofilētas 20 palātas, atbrīvotas 40 gultas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu