Rīgas zooloģiskā dārza valdes locekļu amatiem pieteikušies 34 pretendenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Konkursā uz SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" divām valdes locekļu vietām pieteikušies 34 pretendenti, informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks Guntis Kārkliņš.

Sākotnēji pieteikšanās uz amatiem bija noteikta līdz 24.septembrim. Šo termiņu pagarināja, jo bija pieteikušies tikai trīs pretendenti. Pēc tam pieteikumu iesniegšanas termiņu pagarināja līdz 31.oktobrim.

Pēdējā nedēļā uz šīm amata vietām pieteicās 14 konkursa dalībnieki, līdz ar to kopējais pretendentu skaits sasniedzis 34.

Ar pieteikumiem atbilstoši nolikumam strādās nominācijas komisija un veiks kandidātu atlasi, informēja Kārkliņš.

Jau ziņots, ka konkursam ir pieteicies iepriekšējais "Rīgas nacionālā zooloģiskā dārza" valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Kandidātiem nepieciešamas valsts valodas zināšanas C1 līmenī un vēl vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas valdes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamajā apjomā. Angļu valodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

Tiek prasīta augstākā izglītība, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu uzņēmuma valdes locekļa pienākumus.

Nepieciešama arī darba pieredze un izpratne par uzņēmuma darbības jomu, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu kopumu, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus un kas atbilst vismaz vienam no diviem kritērijiem. Viens no tiem ir vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā vai tieši valdei (valdes loceklim) pakļauta struktūrvienības vadītāja amatā, vēlams, biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā. Savukārt otrs kritērijs paredz vismaz triju gadu pieredzi valsts vai pašvaldības iestādes vadītāja vai vadītāja vietnieka amatā vai iestādes vadītājam tieši pakļautas struktūrvienības vadītāja amatā, vēlams tādā iestādē, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu vai īstenošanu zooloģiskā dārza pamatdarbības jomā.

Pretendentiem izvirzīta arī nevainojamas reputācijas prasība un citas. 

Šī gada sākumā tā laika zoodārza kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs (GKR) no amatiem atbrīvoja valdes priekšsēdētāju Ingmāru Līdaku un valdes locekli Andri Morozovu (S). Viņiem tika pārmesta teritorijas piesārņošana un nesamērīga algu politika.

Par pagaidu vadītājiem tika iecelts bijušais zoodārza vadītājs Rolands Greiziņš, kurš amatu ieņēma no 2004.gada līdz 2017.gadam, un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandis Cakuls.

SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" 2019.gadā strādājis ar 3,88 miljonu eiro apgrozījumu un 293 943 eiro peļņu. Uzņēmumā strādā 160 darbinieki, liecina "Firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu