Osinovskim piederošā kompānija tuvāko mēnešu laikā plāno atjaunot "Dzintara" darbību (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Igaunijas uzņēmējam Oļegam Osinovskim piederošā kompānija "Skinest Group" tuvāko mēnešu laikā plāno atjaunot kosmētikas ražotāja "Dzintars" darbību. Šis uzņēmums iepriekš tika atzīts par maksātnespējīgu, vēsta "Postimees", atsaucoties uz "Dzintars Production" valdi. 

Koncerns "Skinest Group" septembrī paziņoja, ka ražošana atsāksies oktobrī, tomēr tagad "Dzintars Production" valdes locekle Anastasija Udalova sacīja, ka aizkavēšanās notikusi Covid-19 pandēmijas dēļ, tāpēc pašlaik ražošana vēl nav atsākta. 

Pēc viņas vārdiem, "Skinest Group" prioritāte ir atjaunot ražošanu, un šobrīd tiek veikta eksporta tirgus analīze. Pašlaik tiek testēts arī rūpnīcas tehniskais aprīkojums un komplektēta rūpnīcas darbinieku komanda, kurai pievienojušies arī vairāki bijušie uzņēmuma "Dzintars" darbinieki.

Uz jautājumu, vai jaunajiem īpašniekiem izdosies atgūt visas preču zīmes, kuras bijušais uzņēmuma saimnieks Iļja Gerčikovs bija reģistrējis uz sava vārda, Udalova sacīja, ka ir iegādātas gandrīz visas preču zīmes, tomēr par piecām joprojām notiek tiesvedības. 

Iepriekš vēstīts, ka 14.septembrī "Skinest Group" Rīgā noslēdza līgumu par bankrotējušā Latvijas kosmētikas un parfimērijas ražotāja "Dzintars" aktīvu iegādi. Ražošana tika pārtraukta gandrīz pirms gada, bet to ir paredzēts atsākt jau oktobrī, atjaunojot daudzas darbavietas.

"Mūsu vienīgais mērķis ir glābt leģendāru preču zīmi, atsākt ražošanu un atkal pārvērst "Dzintaru" par veiksmes stāstu. Vēsturiski lielie rūpniecības uzņēmumi ir bijuši ekonomikas mugurkauls, un to veiksmīga darbība ir svarīga jebkurai valstij gan pragmatiski, gan emocionāli," darījumu komentēja "Skinest Group" īpašnieks Oļegs Osinovskis.

Uzņēmums, kas iegādājās "Dzintara" aktīvus - SIA "Ritrem" -, ir daļa no "Skinest Group", un tā mātes uzņēmums ir "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca", kas nodarbina vairāk nekā 600 cilvēku Latvijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu