Preiļu novadā nodegusi dzīvojamā māja, kurā nebija dūmu detektoru (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dūmu detektors. Ilustratīvs attēls.
Dūmu detektors. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī uguns laupījusi mājokli vairākiem cilvēkiem Preiļu novadā - nodegusi dzīvojamā ēka 210 kvadrātmetru platībā. Kā TVNET uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, ēkā nebija uzstādīti dūmu detektori. 

Izsaukums uz notikuma vietu Preiļu novadā saņemts vakar plkst.20.27. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg dzīvojamā ēka 210 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies seši cilvēki. Plkst.00.28 ugunsgrēks tika likvidēts.

Dzīvojamajā ēkā, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts, atzīmē dienestā.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās - obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 44 izsaukumus – astoņi uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji dzīvojamās ēkas dūmvadā, divas automašīnas, šķūnis un tuvumā esošie koki.

Saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem VUGD saņēma 13 izsaukumus

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu