Spēļu datori īstiem geimeriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Spēļu spēlēšana mūsdienās nav tikai izklaide. Tāds jēdziens kā elektroniskais sports jeb kibersports jau sen ir ienācis mūsu ikdienas dzīvē. Dota 2 un CS:GO spēles spēlē tūkstošiem cilvēku, bet turnīru balvu fondi sasniedz vairākus miljonus eiro. Šādam nolūkam nepieciešami īpašie spēļu datori. Pat ja jūs neplānojat nodarboties ar e-sportu nopietnā līmenī, bet vēlaties uzspēlēt kādu jaunāko spēli, nepieciešama diezgan jaudīga tehnika. Aplūkosim, kādiem parametriem vajadzētu pievērst uzmanību, izvēloties datoru spēlēm.

Pirmkārt, jāpievērš uzmanība tehniskiem parametriem, nevis izskatam. Ražotāji veido futūristiskus dizainus, pārdodot izskatu, nevis "dzelžus". Par izskatu ir vērts maksāt tikai, ja datora cenai nav nozīmes. Spēļu datora izvēles galvenais faktors ir veiktspēja, kas atkarīga no procesora un videokartes iespējām. Jāņem vērā arī ekrāna kvalitāte, tastatūras praktiskums un uzticamība.

Spēļu datori parasti ir masīvāki, ap 6 centimetriem biezi. Šo biezumu nosaka tehniskā nepieciešamība – spēļu videokartes ir lielas, tāpēc ir jāpaplašina datora korpuss, lai ievietot tajā videokarti. Tomēr NVIDIA Max-Q tehnoloģija ļauj samazināt portatīvā datora izmēru, pateicoties kompaktajām videokartēm – GeForce RTX 2060, GeForce RTX 2070 un GeForce RTX 2080. Un pateicoties Max-Q tehnoloģijai, spēļu datori, kas aprīkoti ar diskrētu videokarti, ir kļuvuši plānāki, nezaudējot savu veiktspēju.

Spēļu datori lietošanas laikā uzkarst pārāk lielas slodzes dēļ. Vismazāk uzkarst Intel procesoru modeļi. Mūsdienu spēļu datoram ieteicams izvēlēties Intel Core i5 procesoru un jaunāku, lai nodrošinātu pienācīgu veiktspēju. Var izvēlēties arī budžeta klases AMD procesorus, taču to veiktspēja ir nedaudz zemāka.

Foto: Publicitātes foto

Spēļu datoram ir jābūt aprīkotam ar SSD disku. Tas paātrina operētājsistēmas palaišanu un darbu kopumā. Optimālā SSD diska ietilpība cenas un kvalitātes attiecības ziņā ir 256 GB. HDD disku jāizvēlas atkarībā no tā, cik daudz informācijas plānojat glabāt un cik spēles instalēt. Ieteicams izvēlēties no 1 TB un lielāku.

Mūsdienu spēles ir diezgan prasīgas un 8 GB operatīvās atmiņas jau var būt par maz. Tāpēc spēļu datori ar 16 GB operatīvās atmiņas būs optimālā izvēle. Bet ja strādājat ar grafiku un video, nepieciešami būs 32 GB vai vairāk.

Kvalitatīvs attēls spēlē ir visu iepriekš minēto parametru kopsumma. Attēlam jābūt ar augstu izšķirtspēju, sākot no 1366x768 pikseļiem. Full HD izšķirtspēja uzliek papildu slodzi videokartei, bet ļauj izbaudīt grafikas skaistumu. Izmēram arī ir nozīme – spēļu datori parasti ir sastopami ar ekrānu no 13 līdz 19 collām, un šeit jāvadās pēc tā, cik bieži būs nepieciešams ņemt datoru līdzi. Profesionāli spēlētāji arī atzīmē atsvaidzināšanas ātruma nozīmi. Ir labi, ja spēļu datori atbalsta 120 Hz atjaunināšanas frekvenci un augstāku.

Foto: Publicitātes foto

Tātad, izvēloties datoru spēlēm, primāri jāskatās tieši uz datora specifikāciju, un jāpārliecinās, ka tam ir visas nepieciešamās funkcijas. Interneta veikals rdveikals.lv saviem pircējiem piedāvā iespēju ērti atlasīt preces pēc vēlamajiem parametriem un pārskatāmi salīdzināt tās pirms iegādes. Preču klāstā ir pieejami gan jaudīgie spēļu datori, gan ērti spēļu krēsli un citi īstiem geimeriem noderīgi aksesuāri!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu