Liepājā par 1,2 miljoniem eiro atjaunota ekskluzīva jūgendstila dzīvokļu māja (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šī gada novembrī Liepājas parka rajonā ekspluatācijā nodeva 1,2 miljonus eiro vērtu ekskluzīvu dzīvokļu projektu “Parka nams”.

Ēka ir jūgendstila arhitektūras paraugs, kas 1992. gadā tika iekļauta vietējās nozīmes aizsargājamo arhitektūras pieminekļu sarakstā, un tās rekonstrukcijā tika ieguldīti 900 tūkstoši eiro. Namā Dzintara ielā 9 izbūvēti septiņi ekskluzīvi četristabu dzīvokļi platībā līdz 153 m2.

“Nekustamo īpašumu tirgū ekskluzīvi vēsturiskie projekti ir pieejami ierobežotā daudzumā, tāpēc pieprasījumu neietekmē pat pandēmija.

Liepājā “Parka nams” ir pirmā šāda veida atjaunotā ēka, kas apvieno izcilu atrašanās vietu un rekonstrukciju tuvu oriģinālam. Maksātspējīgie klienti izvēlas pārbaudītas vērtības, izcilu servisu un individuālus risinājumus, savukārt katrs no “Parka nama” dzīvokļiem ir unikāls gan telpu izvietojuma, gan interjera ziņā. Augstas klases nekustamo īpašumu projektu nišai ir tendence augt straujāk nekā nozarei kopumā, tomēr priecājamies, ka arī bankas kļūst arvien atvērtākas finansējuma izsniegšanā tiem, kas vēlas iegādāties kvalitatīvus mājokļus,” informē projekta attīstītāji.

“Parka nama” dzīvokļi ir cenu kategorijā, sākot no 165 tūkstošiem eiro. Četru stāvu ēka ir unikāla ar nelielu dzīvokļu skaitu un to īpašo izvietojumu tā saucamajos pusstāvos, iedzīvotāju ērtībai ierīkots lifts, slēgtā pagalmā – autostāvvietas. Teju visi dzīvokļi ir ar āra terasēm un balkoniem, fasādes dzīvokļos līdz šim attīstītāja projektos nodrošināta nebijusi iespēja ierīkot kamīnu. Divu dzīvokļu un kāpņu telpu apdare pabeigta, pārējiem pieciem dzīvokļiem attīstītājs piedāvā individuālu pieeju dzīvokļu apdares pabeigšanā, lai īpašniekiem palīdzētu radīt ēkas jūgendstila arhitektūrai pielāgotu un vienlaikus unikālu iekštelpu dizainu un iekārtojumu.

Vēsturiskā ēka atrodas Liepājas vasarnīcu kvartālā pie Pludmales parka, kur 20. gadsimta sākumā bagātākie iedzīvotāji cēla vasaras mājas dažādām svinībām un atpūtai.

Pirmās liecības par ēku ir no 1926. gada. Tas bija viens no pirmajiem īres namiem apkārtnē. 20.gadsimta 20. un 30. gados ēkā dzīvojuši bagāti Liepājas advokāti, kuri kā mecenāti atbalstījuši Liepājas teātri, aktieriem rīkojot krāšņas sezonas atklāšanas un slēgšanas balles.

Dzintara iela agrāk tika dēvēta Paula Lilienfelda vārdā - par godu 19. gadsimta Krievijas impērijas Kurzemes guberņas gubernatoram Paulam fon Lilienfeldam, kurš dibināja Kurzemes jūrskolu un sekmēja Liepājas Kūrmājas celtniecību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu