Saistībā ar Navaļnija atgriešanos Krievijā aizturēti 69 cilvēki (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HAYOUNG JEON / EPA

Saistībā ar opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija atgriešanos Krievijā no Berlīnes svētdien aizturēti 69 cilvēki, ieskaitot pašu Navaļniju, liecina cilvēktiesību aizsardzības projekta “OVD-Info” apkopotā informācija. 

Maskavā aizturēti 62 cilvēki, bet pārējie aizturēti Sanktpēterburgā. Starp aizturētajiem ir divi nepilngadīgie un vismaz seši žurnālisti. Pret trīs aizturētajiem policija lietojusi pārmērīgu spēku, kā rezultātā divi no šiem cilvēkiem nonākuši slimnīcā. Vēl vienam aizturētajam policijas iecirknī palicis slikti, tāpēc šis cilvēks nogādāts slimnīcā. 

Četri no aizturētajiem nakti pavadījuši policijas iecirkņos, tostarp arī Navaļnijs, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Savukārt 16 aizturēto statuss “OVD-Info” pagaidām nav zināms. 

Kā ziņots, Navaļnijs, kurš svētdienas vakarā Šeremetjevas lidostā tika aizturēts pēc atgriešanās no Vācijas, nogādāts Maskavas apgabala Himku 2.policijas nodaļā

Navaļnijs svētdien atgriezās no Berlīnes, kur viņš piecus mēnešus ārstējās pēc saindēšanas ar nervus paralizējošo vielu “Novičok”. Lidsabiedrības “Pobeda” lidmašīnai, kurā lidoja politiķis, bija paredzēts nosēsties Vnukovas lidostā, tomēr pēdējā brīdī tā tika pārvirzīta uz Šeremetjevas lidostu. 

Vnukovas lidostā viņu sagaidīt bija ieradušies vairāki Navaļnija līdzgaitnieki un daudzi atbalstītāji. Saskaņā ar projekta “Belij ščotčik” aplēsēm, Vnukovas lidostā bija sapulcējušies aptuveni 2000 Navaļnija atbalstītāju. 

Vnukovas lidostā sapulcējušos cilvēkus izdzenāja policijas īpašo uzdevumu vienība OMON. 

Starp Vnukovas lidostā aizturētajiem bija Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda pārstāvji Ļobova Soboļa un Ruslans Šavedinovs, Navaļnija palīgs Iļja Pahomovs, politiķa štāba menedžere Anastasija Kadetova, jurists Aleksejs Molokojedovs, kā arī opozīcijas aktīvists Konstantīns Kotovs. 

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu