"Mogotel" bija gaidījis lielāku atsaucību valsts atbalsta programmā pašizolācijai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Viesnīcu operators SIA "Mogotel" bija gaidījis lielāku iedzīvotāju atsaucību, izmantojot valsts daļēji apmaksātās Covid-19 dēļ noteiktās pašizolācijas iespējas tūristu mītnēs Latvijā, atzina "Mogotel" valdes locekle Sabīne Krieviņa.

Kā liecina publiski pieejamā informācija, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) īstenotajā programmā par valsts atbalstu pašizolācijai pašreiz līgumi spēkā ir četrām "Mogotel" apsaimniekotajām viesnīcām - "Rixwell Elefant Hotel", "Rixwell Konventa sēta", "Wellton Riverside SPA Hotel" un "Rija VEF Hotel".

Pēc Krieviņas teiktā, ceturtdien, 14.janvārī, visās četrās šajās viesnīcās uzturējās kopumā 19 personas, kurām bija jāatrodas pašizolācijā.

Krieviņa minēja, ka atsaucība viesnīcu piedāvājuma izmantošanai būtu lielāka, ja valsts pilnībā apmaksātu visu pašizolācijas laiku un vismaz daļu no ēdināšanas. Pašreiz noteikts, ka valsts sedz izdevumus 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par personu. Cilvēka līdzmaksājums veido 20%. Ēdināšana jāapmaksā pašam.

"Iespējams, ka iedzīvotāji ne līdz galam saprot, kā šīs piedāvājums strādā," sacīja Krieviņa.

Tāpat viņa atzīmēja, ka nereti iedzīvotāji par kontaktpersonām oficiāli tiek apstiprinātas tikai pēc kāda ilgāka laika, bet, lai varētu pieteikties pašizolācijai viesnīcās, nepieciešams ārsta apliecinājums, ka personai jāpašizolējas. Rezervācija tūristu mītnēs tiek veikta, pamatojoties uz medicīnisko izziņu, kuru izsniegusi ārstniecības persona (ģimenes ārsts), proti, personai būs tūristu mītnei jāuzrāda medicīniskā izziņa - izdruka no e-veselības portāla.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirmdien, 18.janvārī, pašizolācijai bija pieejamas 21 tūristu mītne visā Latvijā. Tajās pašizolācijai kopumā bija pieejami 865 numuri un divi namiņi, tomēr attiecīgo pakalpojumu pirmdien izmantoja tikai 14 iedzīvotāji.

Atbalstu pašizolācijai šajās viesnīcās var saņemt Covid-19 kontaktpersonas, Covid-19 pacienti ar viegliem simptomiem, Covid-19 pacienti pēc ārstēšanās stacionārā, kuriem vēl saglabājušies simptomi, kā arī personas, kuras atgriezušās Latvijā ar repatriācijas reisiem.

Noteikts, ka valsts sedz izdevumus 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par personu. Cilvēka līdzmaksājums veido 20%. Personām, kuras Latvijā 28. un 29.decembrī atgriezās ar repatriācijas reisiem, izmitināšanas izmaksas viesnīcā valsts sedza 100% apmērā.

Izmitināšanas ilgums viesnīcā ir 14 dienas, bet atsevišķos gadījumos to iespējams pagarināt par vēl 14 dienām. Ēdināšanas pakalpojumi pašizolācijas laikā tiek apmaksāti tikai tiem, kas Latvijā atgriežas ar repatriācijas reisiem.

Lai pieteiktos pakalpojuma saņemšanai, Covid-19 kontaktpersonas vai pacienti var izvēlēties piemērotāko vietu pašizolācijai no LIAA mājaslapā publicētajā sarakstā minētajām tūristu mītnēm.

Atbalsta programmu īsteno LIAA sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru, Veselības inspekciju, Ekonomikas ministriju un Ārlietu ministriju. Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021.gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu