Cīņa ar tehniku, suņiem, bērniem un slinkumu: attālinātā darba pieredzes stāsti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs/TVNET kolāža

"Strādāju starptautiskā uzņēmumā, un manos darba pienākumos ietilpst daudzas Zoom sarunas ar klientiem. Tā kā traki trūkst laika un bieži arī spēka pusdienu gatavošanai, Wolt dāvanu karte būtu lieliska iespēja kaut reizi pasūtīt pusdienas un nedaudz atpūsties," pieteikumā rakstīja Mareks Kirilovičs. Sapņi piepildās! Mareks ir kļuvis par konkursa "Mans mājas birojs" otrās nedēļas uzvarētāju un varēs likt lietā 50 eiro vērtu dāvanu karti no Wolt.

"Jau kopš pavasara mūsu birojs ir pārgājis uz darbu attālinātā režīmā – tas nozīmē, ka visi darbinieki, kuri to vēlas, var strādāt no mājām. Jāsaka, šo iespēju izmanto daudzi, tai skaitā arī es," atklāj konkursa dalībnieks.

Vasaru ar ģimeni Mareks aizvadījis Siguldas apkārtnē, lai meitiņai būtu vairāk iespēju pavadīt laiku ar vecvecākiem svaigā gaisā. "Kopš rudens esam atpakaļ Rīgā, meita iet bērnudārzā, un tā nu es iekārtoju savu darba vietu pie sienas ar nolokāmu galdu, jo īsti citur vietas mūsu dzīvoklī nav."

Foto: Privātais arhīvs

Viņš iegādājies arī papildus apgaismojumu, lai iegūtu labāku attēlu video konferencēs. Savukārt blakus datoram ir novietots akvārijs, kurš palīdz biežāk novērsties no monitora un atpūtināt acis.

"Lielākais notikums – pēc jaunā gada piedzima mūsu otrā meitiņa, kurai ir atvēlēta sava gultiņa uz riteņiem. Tā nu gadās, ka viņa dažkārt ir man blakus darba laikā, lai sieviņa arī varētu atpūsties. Protams, pārsvarā tie ir brīži, kad mazā guļ. Prieks, ka klienti ir ļoti saprotoši."

"Šāda cilvēku ielaišana vienam otra mājās caur datora ekrānu man ļoti patīk," teic Mareks, piebilstot, ka priecājas katru reizi, kad klients ieslēdz vebkameru un neuzliek virsū virtuālo fona attēlu. "Tad varam aprunāties ne tikai tikai par darba lietām, bet arī par sadzīviskiem niekiem, piemēram, par grāmatām, kas fonā stāv plauktā. Redzot, ka arī citiem bērni fonā dauzās, dzīvnieki lien uz galda vai uz ielas notiek skaļi remontdarbi utt., ap sirdi paliek mierīgāk, ka neesam vienīgie, kam nākas darbu sabalansēt ar dažādām sadzīves situācijām. Mācāmies pielāgoties jaunajai situācijai ar diviem bērniem un strādāšanu no mājām.

Veiksmi visiem mājās strādātājiem!"

Vēl divas nedēļas  – līdz 14. februārim - arī tu vari piedalīties sadarbībā ar Datakom un Citrix Workspace rīkotajā konkursā un, iesūtot sava mājas biroja foto ar nelielu (vismaz 1000 zīmes) aprakstu, laimēt 50 eiro vērtu Wolt dāvanu karti vai galveno balvu – 2000 eiro vērtu augstākās klases portatīvo datoru HP EliteBook x360 1030 G7.

Lai smeltos iedvesmu, lasi tālāk un aplūko citus mājas birojus, ko pagājušajā nedēļā iesūtījuši konkursa dalībnieki. Portālā tiek publicēti tikai interesantākie apraksti ar foto, bet iknedēļas balvas izlozē piedalās visi iesūtītie apraksti, kas atbilst konkursa noteikumiem (vairāk par konkursu lasi, lūk, te).

Konkurss tapis sadarbībā ar "Datakom"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu