"Maersk" kravas kuģis piedzīvo tehniskas problēmas; jūrā pazūd konteineri

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kravu pārvadājumu kompānijas “Maersk” kuģis “Maersk Eindhoven” jūrā pazaudējis 260 konteinerus. Tiek norādīts, ka kuģi piemeklēja tehniskas problēmas, esot ceļā no Sjameņas Ķīnā uz Losandželosu ASV. Kuģa apkalpei nekas nekaiš, un pašlaik tiek meklēta osta, kur pietauvoties, vēsta “Maritime Executive”.

Tiek norādīts, ka 11 gadus vecais kravas kuģis, kas reģistrēts Dānijā, piedzīvoja problēmas ar dzinēju, kā rezultātā transportlīdzeklis nebija vadāms. Kopumā tiek ziņots par 260 jūrā pazaudētiem konteineriem, kas pārkrituši pāri kuģa bortam.

Brīdī, kad notika incidents, kuģis bija devies Klusajā okeānā, šķērsojot Japānas teritoriālos ūdeņus. Dzinēja darbību daļēji izdevās atjaunot, taču kuģis ir mainījis kursu un meklē kādu ostu Āzijā, kur pietauvoties, lai atrisinātu radušos situāciju.

“Tā ir ļoti nopietna situācija, kas prasa nopietnu izmeklēšanu. Kuģa apkalpes drošība ir galvenā prioritāte, un mēs veiksim visas nepieciešamās darbības, lai izvairītos no līdzīgām problēmām nākotnē. Esam steidzami apzinājuši klientus, kuru krava ir pazaudēta,” norāda kompānija “Maersk” savā ziņojumā.

Tiek norādīts, ka kompānija joprojām strādā pie tā, lai atgūtu janvāra beigās pazaudētos konteinerus. 30. janvārī netālu no Havaju salām kuģis “Maersk Essen” vētras laikā pazaudēja vairāk nekā 350 konteinerus, bet vēl aptuveni 80 konteineri bija smagi bojāti.

Šādi incidenti, kas notikuši ar dažu nedēļu starpību, liek uzdot jautājumus par galvenajiem izaicinājumiem un riskiem, pārvadājot kravas konteinerus ļoti sarežģītos laikapstākļos. Tāpat pastāv aizdomas, ka kravas kompānijas nereti kuģus pārkrauj, līdz ar to radot palielinātus riskus pazaudēt kravu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu