"Eurostat": Latvija janvārī starp sešām ES valstīm ar gada deflāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Wael Khalill alfuzai, Shutterstock.

Patēriņa cenas Latvijā janvārī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn samazinājušās par 0,5%, tai esot starp sešām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kurās šajā periodā reģistrēta gada deflācija, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Gada deflācija vēl fiksēta Grieķijā (-2,4%), Slovēnijā (-0,9%), Kiprā (-0,8%), Bulgārijā (-0,4%) un Īrijā (-0,1%), bet Horvātijā patēriņa cenas gada griezumā saglabājušās nemainīgas.

Tikmēr augstākā gada inflācija janvārī reģistrēta Polijā (3,6%), Ungārijā (2,9%), Čehijā (2,2%), Rumānijā (2%) un Zviedrijā (1,9%), bet zemākā tā bijusi Lietuvā, Maltā un Portugālē (visās valstīs 0,2%), kā arī Igaunijā (0,3%).

ES vidēji gada inflācija janvārī bijusi 1,2%, bet eirozonā tā veidojusi 0,9%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - decembri - patēriņa cenas ES pieaugušas par 0,3%, bet eirozonā - par 0,2%.

Latvijā salīdzinājumā ar decembri patēriņa cenas janvārī pieaugušas par 0,4%, bet Lietuvā un Igaunijā - par 0,5%. Vislielākā mēneša inflācija bijusi Vācijā (1,4%), bet augstākā mēneša deflācija fiksēta Maltā un Grieķijā (abās valstīs -1,3%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu