Izmanto krīzi savā labā – sāc rūpēties par sevi!

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: K. Kļučņika, G Kolizejs SIA

Nav noslēpums, ka šajā sarežģītajā laikā, nākas samierināties ar tik daudziem ierobežojumiem, tajā skaitā tādiem, kas liedz mums būt aktīviem ierastajā veidā. Tomēr, ja paveramies uz situāciju no cita skatupunkta – vingrot neviens nav liedzis! Fiziskās aktivitātes ir lieliska ideja, kā pārvarēt dažādas dzīves krīzes un sajusties atkal mundrākam gan garīgi, gan fiziski. Ar ko sākt? Te tev talkā nāks Fitnesaveikals.lv profesionāļu komanda, kas spēj piedāvāt noderīgus ieteikumus un plašu fitnesa inventāra klāstu sportošanai mājās. Ņem vērā, ka preci vari saņemt uzreiz – no Rīgas noliktavas, atbraucot tai pakaļ vai pasūtot ar piegādi.

Fitnesaveikals.lv eksperti sadarbībā ar Latvijā labi zināmo treneri (TRX, Trigger Point, PAVIGYM, Stroops) Ralfu Upmani iesaka vairākas sportošanas ierīces dažādās cenu kategorijās, ar ko vari sportot mājās.

Kāpēc sportošanai mājās ir vajadzīgs sporta inventārs, treneris atbild: “Vingrošanai mājās, protams, varam izmantot ūdens pudeles, grāmatas vai paklāt zem sevis neslīdošu segu, bet tomēr zinu, ka ieguldījums piemērotā inventārā vienmēr atmaksāsies. Ne vien komforta, bet tavas veselības saudzēšanas ziņā,” par vingrošanu mājās un sporta inventāru izsakās treneris Ralfs Upmanis.

“Lai sportošana izdotos, ir jāapgūst vingrošanas tehnikas pamati, jābūt kaut pašam vienkāršākajam inventāram un “treknākais” punkts ir paša motivācija. Motivācija ir kas tāds, ko veikalā nenopirksi un nepalīdzēs arī dārgākais trenažieris, bet mājās vari atrast gan. Tas ir spogulis, kas tev pateiks patiesību – “ei, vecīt kusties, sāc kaut ko darīt!” par sportošanas motivāciju runā pieredzējušais treneris Ralfs Upmanis.

Tālāk aplūkosim sporta inventāru trīs dažādās cenu kategorijās.

Budžeta līmenis

Visa sākums ir paklājiņš!

Apzinoties prasības pret komfortu un, galvenais - atbildīgi domājot par savu veselību ilgtermiņā, mums ir nepieciešams kvalitatīvs vingrošanas paklājiņš. Paklājiņš būs tavas veselības sabiedrotais palīgs, veicot tūkstošiem dažādu vingrojumu. Paklājiņš ir tavs pamata ieguldījums vingrošanā, par ko tev būs pateicīga mugura, pēdas un īpaši ceļu locītavas, turklāt, ja sporta klubi atvērsies, varēsi ņemt to līdzi un turpināt lietot. Paklājiņu klāsts ir ļoti daudzveidīgs, un cenu līmenis mēdz būt pat ļoti demokrātisks. “Tas, ka paklāji rullējās, slīd, ir par plānu vai pat plīst, nav patīkami un droši, kad sporto. Tāpēc būtiski ir atrast sev piemērotāko. Man pašam ļoti patīk Airex paklājiņš – tas ir lielisks ieguldījums,” par savu paklājiņa favorītu stāsta Ralfs Upmanis. Ieskaties – kvalitatīvu antibakteriālu Airex paklājiņu var iegādāties no 40 eiro.

Foto: Airex, Airex AG

Pretestības gumijas – ļoti izdevīgs darījums

Tiem, kas nevēlas ieguldīt lielus līdzekļus treniņu inventārā, pretestības gumijas ir labākā ideja! Tas ir finansiāli ļoti izdevīgs darījums (no 3 eiro), kas spēj sportošanu atklāt pavisam jaunā līmenī. Piemēram, pildot daudziem tik mīļo vingrojumu “Jumping Jacks” un apvijot gumijas ap potītēm, tu vari variēt ar intensitātes pakāpi. Tā pati tehnika, bet citas sajūtas! Ko par pretestības gumijām piebilst treneris Ralfs Upmanis? “Lai gan auduma gumijas ir nedaudz dārgākas, no savas pieredzes es tomēr ieteiktu tās. Auduma gumijas ir izturīgākas, tās neplīsīs tik ātri kā parastās gumijas. Viena lieta ir bieži tās mainīt, bet cita, ja padomājam par iespējamām traumām, kad gumija saplīst,” uzsver treneris.

Foto: SKLZ, Implus Footcare, LLC

Ja trenējoties tomēr ir vēlme iegūt muskuļu masu, apdomā ideju par spēka gumijām. Tās vari iegādāties cenu kategorijā no 16.50 līdz 46 eiro par katru. Cena atkarīga no spēka gumijas pretestības līmeņa.

Foto: SKLZ, Implus Footcare, LLC

Ekonomiskais līmenis

TRX – karalis tavā mājas sporta zālē

To, ka TRX piekares sistēma ir labākais, kas var notikt ar tavu mājas sporta zāli, apgalvos teju katrs fitnesa treneris Latvijā. Starp citu, šā ASV kājnieka Rendija Hetrika unikālā izgudrojuma, kas ir viegli uzstādāms, neaizņem daudz vietas un ir viegli kopjams, pamatus ir apguvuši vairāk nekā 800 fitnesa treneru Latvijā. Treneri izvēlas TRX, jo ar to ir iespējams izpildīt plašu vingrinājumu spektru visām ķermeņa muskuļu grupām un ir ļoti viegli mainīt intensitātes līmeņus. “TRX es iepazinu pirms 14 gadiem un ik dienu esmu pateicīgs, ka ko šādu atradu sev un savam ķermenim. Tā ir unikāla iespēja dāvāt sev aizvien jaunas treniņa programmas,” par TRX programmām, kuras treneris jau apmāca arī citiem treneriem starptautiski, runā Ralfs Upmanis.

Foto: TRX Training, Fitness Anywhere LLC

Atšķirībā no dažādām svara hantelēm, kuras katra sportotāja spējām ir jāpielāgo, šo sporta ierīci var izmantot ikviens no mājiniekiem. Īpašs bonuss - šo piekares sistēmu var ērti paņemt līdzi un ar vingrošanu nodarboties svaigā gaisā, piemēram, parkā. Starp citu, iegādājoties TRX piekares sistēmu, vairākiem komplektiem līdzi nāk piekļuve TRX mobilajai lietotnei, kurā pieejamas vairāk nekā 80 daudzveidīgas treniņu programmas.

Lai arī TRX piekares sistēma maksā sākot no 112 eiro, tā kvalitāti un lietderību pierāda fakts, ka tā ir viena no vispopulārākajām sporta precēm, ko cilvēki ir iegādājušies visā pasaulē. Arī fitnesaveikals.lv veikalā TRX aizvien ierindojas populārāko pirkumu augšgalā.

Foto: TRX Training, Fitness Anywhere LLC

Medicīnas vai svara bumbas – vienkārši, bet efektīvi

Kad Tavā īpašumā jau ir pretestības gumijas un TRX piekares sistēma, nākamais iesakāmais pirkums būtu smaguma bumba vai svaru bumba. Ar abiem bumbu veidiem ir iespēja veikt daudz un dažādus vingrinājumu kompleksus. Bumbas ir ideāli piemērotas kā daudzpusīga efektīva ķermeņa treniņa ierīce. Tās trenē spēku, līdzsvaru, ar tām var veikt arī funkcionālus vingrojumus, un izmantot preses vingrinājumiem.

Foto: TRX Training, Fitness Anywhere LLC

Dārgāks līmenis

Eliptiskais jeb slēpošanas trenažieris

Ja esi kaislīgs kardiotreniņu piekritējs, tad mājas sporta zālē neiztikt bez eliptera jeb slēpošanas trenažiera. LifeSpan E5i  būs ideāls treniņu partneris tev ilgam laikam, turklāt locītavas tev būs īpaši pateicīgas par to saudzēšanu. Ja vingrojums ar trenažieri tiek veikts pareizi, tam ir minimāla ietekme uz gūžu, ceļu un potīšu locītavām. Viena no galvenajām eliptiskā trenažiera priekšrocībām ir tā, ka tas ir viegls kardiotreniņš, kas nerada pārslodzes draudus, kas iespējami veicot citas kardioaktivitātes, piemēram, skriešanu. Tiek uzskatīts, ka šīs trenažieris ir locītavām drošāks, nekā klasiskie skrejceliņi, kur kājas tomēr atraujas no virsmas.

Foto: Life Span, PCE Fitness

LifeSpan E5i Commercial Elliptical Trainer nodrošina izcilu kardiovaskulāro pieredzi, tas darbosies uz tevis ģenerētās jaudas un tam nav nepieciešama strāvas barošana un vadi.

Privātais masieris ilgu gadu garumā

Ikviens piekritīs, ka ļauties relaksējošai un spēku atjaunojošai masāžai vienmēr ir bauda. Tomēr nenoliegsiet arī, ka dārgo izcenojumu dēļ mēs bieži sev atsakām šo vērtīgo procedūru mūsu ķermeņa atslābināšanai. Tāpēc Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta inženieri radīja perkusīvās terapijas ierīces Theragun, kuru mērķis ir nodrošināt vienu no svarīgākām lietām – ātro spēku atjaunošanas procesu, paralēli atslābinot treniņā vai darbā savilktos muskuļus, piemēram, kakla-plecu zonā. Kas ir šis brīnums?

Theragun ierīce dziļi ietekmē muskuļus un atbrīvo mūs no spriedzes bez diskomforta. Ierīce sasilda muskuļus un uzlabo asinsriti. Tiek izskaloti toksīni, mēs ātrāk atgūstamies no slodzes un jūtamies daudz labāk. Kur slēpjas noslēpums? Theragun ierīce skar ādas virsmu tieši 40 reizes sekundē, tā novēršot pacienta smadzeņu uzmanību no sāpīgajām sajūtām un nodrošinot dziļu un efektīvu iedarbību.

Foto: Theragun, Therabody International Limited

Produkta uzticamību pierāda arī tas fakts, ka sporta un šovbiznesa zvaigznes investē šajā labsajūtu tehnoloģijā. Ražotājs ieguvis vairāk nekā 100 ietekmīgu cilvēku atbalstu profesionālajā sportā, kultūrā un šovbiznesā. Investoru vidū ir Šons Kārters (Jay-Z), Džejs Brauns, Kodijs Belindžers, Šons Mendess, Trojs Kārters, Daniels Kreigs, Markuss Rašfords, Sindija Krauforde un Randis Gerbers, Rihanna, Sems Darnolds, Marija Šarapova un daudzi citi.

Šīs ir tikai dažas no precēm Fitnesaveikals.lv, kuras spēs uzlabot tavu pašsajūtu un veselību ilgtermiņā. Kā jau minējām, nav svarīgi ar ko tu sāc – ar paklājiņu un hantelēm vai izvēlies trenažieri, būtiskākais ir sevī rast apņemšanos sākt rūpēties par sevi. Apzināties, ka ikvienā dzīves situācijā mēs varam atrast sev vēlamo. Šajā laikā tā ir savas un tuvinieku veselības saudzēšana, imunitātes nostiprināšana un labsajūtas vairošana ikdienā. Un sportošanai te ir īstā vieta!

Fitnesaveikals.lv eksperti ir ar divdesmit gadu ilgu pieredzi darbā ar vairāk kā četrdesmit pasaulē vadošiem fitnesa zīmoliem, tāpēc viņu zināšanām uzticas vairums Baltijā atpazīstamo fitnesa treneru un sporta klubi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu