Baidens apstiprinoši atbild uz jautājumu "Vai Putins ir slepkava?" (48)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ASV prezidents Džo Baidens.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ASV prezidents Džo Baidens. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque, EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL. Kolāža: TVNET

ASV prezidents Džo Baidens intervijā televīzijas kanālam ABC apstiprinoši atbildējis uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par slepkavu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Žurnālists Džordžs Stefanopoluss Baidevam intervijas laikā uzdeva jautājumu “Vai jūsuprāt Putins ir slepkava?” uz ko Baidens atbildēja ar “Mmh, jā”.

Baidens arī izteicies, ka viņš uzskata Putinu par cilvēku bez dvēseles.

Intervijas laikā Baidens arī pauda pārliecību, ka Putinam nāksies samaksāt arī par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās. 

Prezidents atcerējās saspringto telefonsarunu, kas viņam janvārī bijusi ar Putinu.

Tās gaitā viņš Putinam teicis, ka Krievijas līderim nāksies samaksāt par centieniem iejaukties ASV demokrātijā.

Baidena intervija tika pārraidīta dienu pēc tam, kad ASV izlūkdienests atklātībai bija nodevis atslepenotu ziņojumu par to, ka Putins vadījis centienus iejaukties Baidena vēlēšanu kampaņā. 

"Mums bija gara saruna. (..) Es viņu pazīstu salīdzinoši labi. Kad saruna sākās, es sacīju: "Es jūs pazīstu, un jūs mani pazīstat. Ja es konstatēšu, ka tas ir noticis - esiet gatavi."

Baidens arī apstiprināja, ka pirms vairākiem gadiem, kad viņš bijis viens ar Putinu savā birojā, viņš sacījis, ka Putinam nav dvēseles.

"Es teicu: "Es paskatījos jums acīs, un man šķiet, ka jums nav dvēseles." Un viņš paskatījās atpakaļ uz teica: "Mēs viens otru saprotam." Vissvarīgākais, strādājot ar ārzemju līderiem, ir zināt, kas ir otrs cilvēks," norādīja Baidens.

Vaicāts, kā viņš sodīs Putinu par iejaukšanos vēlēšanās, Baidens vien noteica: "Jūs redzēsiet."

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu