Rīgas dome lems par jaundzimušo pabalstiem, NĪN maksājumu termiņu un "Aqua Rīga" likvidēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.

Šodien notiks Rīgas domes sēde, kuras darba kārtībā citastarp iekļauti jautājumi par jaundzimušo pabalstiem, nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājuma termiņa pārcelšanu un "Aqua Rīga" likvidēšanu, liecina sēdes darba kārtība.

Attiecībā uz pašvaldības pabalstu jaundzimušajam dome šodien plāno izdot jaunus saistošos noteikumus, jo notikušas strukturālas izmaiņas Rīgas pašvaldībā. Izmantojot šo iespēju, Rīgas domes opozīcijas frakcija "Saskaņa" rosinājusi paaugstināt jaundzimušā pabalstu no 150 uz 500 eiro.

Savukārt NĪN pirmā maksājuma samaksas termiņu Rīgas dome plāno pārcelt uz 15.jūniju. Ar lēmumu noteiktais regulējums nodrošinās, ka atbalsts tiek sniegts visiem nodokļa maksātājiem, neradot papildu administratīvo slogu, ņemot vērā šobrīd jau samaksāto nodokļa apmēru.

Rīgas dome plāno lemt arī atļauju SIA "Rīgas ūdens" izbeigt līdzdalību "Aqua Riga", kas nodarbojas ar pudelēs pildīta dzeramā ūdens ražošanu. Šis lēmums nozīmēs "Aqua Riga" likvidēšanu.

Pašvaldības dome lems arī par Jāņa Ikaunieka iecelšanu Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas enerģētikas aģentūra" direktora amatā, Sosnovska latvāņu apkarošanas plānu, Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras dibināšanu, pabalstu palielināšanu galvaspilsētas audžuģimenēm un citiem jautājumiem.

Rīgas domes sēde sāksies plkst.14. Sēdes tiešraide būs skatāma pašvaldības mājaslapā "Riga.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu