Ruks: Policistu vajāšana un ņirgāšanās par viņu ģimenēm nav pieļaujama (90)

"Komforta zona"
Iļja Kozins
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pandēmijas ierobežojumu laikā pret policistiem tiek vērsts daudz negāciju. Viņi tiek izsekoti sociālajos tīklos un cilvēki ņirgājas par viņu ģimenēm, raidījumā “Komforta zona”, pamatojot Iekšlietu ministrijas (IeM) rosinātos grozījumus Krimināllikumā, pauda Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks. 

Ruks stāstīja, ka pandēmijas ierobežojumu laikā policisti pat nonāk tādās situācijās, kur viņi “gandrīz vai” tiek vajāti.

“Viņš (policists - red.) tiek sazīmēts, pildot dienesta pienākumus formastērpā. Pēc tam viņu atrod sociālos tīklos, ņirgājas par [policista] ģimeni, bērniem, apspriež viņa fiziskos dotumus un tamlīdzīgi.

Tas, manuprāt, pret valsts varas pārstāvi, kurš, pildot savus pienākumus, nonāk konfrontācijā [ar likumpārkāpējiem], nav pieļaujams,” ir pārliecināts VP šefs.   

Tāpat Ruks aicināja ņemt vērā, ka policija izjūt pastiprinātas negācijas, salīdzinot arī ar citiem operatīvajiem dienestiem, tādēļ, ka ir spiesta lietot represīvas metodes pret likumpārkāpējiem.

“Policija ir spiesta vērsties represīvi pret šiem pārkāpējiem. Ja salīdzinām ar citām institūcijām, vai tie būtu Nacionālie bruņotie spēki, vai glābēji, vai robežsardze, vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests – mūsu sadarbības partneri mazāk nonāk šādā konfrontācijā,” skaidroja Ruks.

Pilnu raidījuma ierakstu iespējams noskatīties šeit:  

Audio:

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrija (IeM) ir ierosinājusi izmaiņas Krimināllikumā, kas paredzētu kriminālatbildību par varas pārstāvju goda un cieņas aizskaršanu. Piedāvātais Krimināllikuma pants par to paredz noteikt sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (90)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu