"Ryanair" ziņo par rekordlieliem zaudējumiem; tomēr ir pamats optimismam

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Eiropas lielākā zemo cenu aviokompānija “Ryanair” atklājusi koronavīrusa radītās krīzes zaudējumu apjomu – laika posmā no pagājušā gada marta līdz šī gada martam lidsabiedrība zaudējusi 815 miljonus eiro, savukārt reisu skaits samazinājies par 81%, vēsta “Reuters”.

Lidsabiedrības vadītājs Maikls O’Līrijs gan norāda, ka pasažieru skaits “sāk spēcīgi atgūties”, līdz ar to var secināt, ka atlabšanas process ir sācies. Viņš pauž, ka aprīļa sākumā nedēļas laikā tika rezervēti 500 000 biļešu, bet pašlaik šis rādītājs ir 1,5 miljoni biļešu nedēļā.

“Tas, cik daudz cilvēki rezervē aviobiļetes, sniedz mums lielu pārliecību. Mēs esam optimistiski par to, kā situācija attīstīsies tuvākajos mēnešos,” sacīja O’Līrijs.

Viņš prognozēja, ka “lielākā daļa Eiropas sabiedrības būs vakcinēta septembrī, līdz ar to var gaidīt, ka no oktobra līdz martam būs ļoti spēcīga atgūšanās”.

“Vakcinētajiem Lielbritānijas iedzīvotājiem ir iespēja doties uz Portugāles, Spānijas un Grieķijas pludmalēm ar ļoti nelielu risku. Ikviens gan ir piesardzīgs, taču domāju, ka tuvojoties gada otrajai pusei, visi varēsim ar pārliecību rezervēt brīvdienas Eiropā,” sacīja O’Līrijs.

O’Līrijs gan prognozē, ka 2022. gadā aviobiļešu cenas piedzīvos nozīmīgu kāpumu.

Tiek norādīts, ka “Ryanair” rekordlielie 815 miljonus eiro lielie zaudējumi ir labāks rādītājs, nekā prognozēts iepriekš. Prognozes liecināja, ka zaudējumi būs mērāmi vismaz 834 miljonos eiro.

“Jā, tas ir labāk, nekā prognozēts, bet tas tāpat ir ļoti traumatisks zaudējums aviokompānijai, kas nepārtraukti ir strādājusi ar peļņu,” norādīja O’Līrijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu