Slavens investors "uz spēles" liek pusmiljardu dolāru, prognozējot "Tesla" vērtības kritumu (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Amerikāņu investors Maikls Būrijs, kurš iepriekš prognozēja 2008. gada finanšu krīzi un kļuva par viena no filmas "The Big Short" varoņu prototipiem, veicis iespaidīgu likmi uz to, ka Īlona Maska kompānijas "Tesla" akciju vērtība turpinās kristies, vēsta "Reuters". 

Būrija investīciju fondam "Scion Asset Management" 31. martā bija opcija pārdot vairāk nekā 800 000 "Tesla" akciju, kuru vērtība tajā brīdī bija 534 miljoni dolāru. Opcija pārdot vai iepirkt jaunus aktīvus ir viens no instrumentiem, kuru investori izmanto, lai nopelnītu akciju vērtības krituma gadījumā. 

Būrijs atvēris īso pozīciju, uz spēles liekot vairāk nekā pusmiljardu dolāru, prognozējot, ka turpināsies "Tesla" akciju vērtības kritums.

Viņš jau iepriekš ļoti skeptiski attiecies pret "Tesla" akciju vērtību. Februārī investors rakstīja sociālajā tīklā "Twitter", ka "viņa īsā pozīcija ir kļuvusi daudz lielāka". Tāpat Būrijs komentēja "Tesla" akciju vērtības pieaugumu, norādot, ka "prieki nebūs ilgi". 

Pagājuša gada laikā, pateicoties ļoti labiem pārdošanas rādītājiem un gada peļņai, "Tesla" akciju vērtība pieauga par vairāk nekā astoņām reizēm un janvārī tika sasniegts rekords - 883 dolāri par vienu akciju. Tomēr kopš janvāra "Tesla" akciju vērtība ir turpinājusi kristies, jo arvien vairāk biržu eksperti pauž bažas, ka uzņēmuma akcijas ir pārvērtētas. 

Pirmdien "Tesla" akciju vērtība bija 576 dolāri par akciju, bet "Tesla" tirgus vērtība bija 555 miljardi dolāru. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu