Lidosta "Rīga" no neapkalpotajiem lidojumiem uz Minsku mēnesī zaudēs aptuveni 20 000 eiro (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Starptautiskā lidosta "Rīga". Foto: Ieva Leiniša / LETA

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" no neapkalpotajiem lidojumiem no un uz Minsku mēnesī ieņēmumos neiegūs apmēram 20 000 eiro, aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma.

Lidostā norādīja, ka neiegūtos ieņēmumus veido aviācijas un virszemes apkalpošanas maksas, kā arī negūtie ieņēmumi no kravu apkalpošanas. Lēmumam nav ietekmes uz lidostas "Rīga" darbinieku skaitu.

Lidosta "Rīga" nedēļas laikā līdz šim apkalpoja piecus reisus no un uz Minsku. Trīs reizes nedēļā lidojumus izpildīja lidsabiedrība "Belavia", bet divas - lidsabiedrība "airBaltic".

Jau vēstīts, ka valdība otrdienas, 25.maija, vakarā noteica ierobežojumus izsniegt lidojumu atļaujas un līdz ar to ielidot Latvijas gaisa telpā un izmantot Latvijas lidostas Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem, kā arī Latvijas gaisa kuģiem ierobežoja tiesības izmantot Baltkrievijas gaisa telpu un lidostas.

Valdības lēmumā arī noteikts, ka Latvijas lidostās netiek apkalpoti citu valstu gaisa kuģi, kas lidojuma maršrutā izmanto Baltkrievijas gaisa telpu.

Lēmums stājās spēkā nekavējoties.

Šādi lēmumi valdības sēdē tika pieņemti, reaģējot uz Baltkrievijas varas iestāžu rīcību, pārtverot un piespiedu kārtā nosēdinot Minskas lidostā Eiropas Savienības aviokompānijas "Ryanair" civilo pasažieru gaisa kuģi, izvērtējot aviācijas drošības iestāžu rīcībā esošo informāciju un atsaucoties Ārlietu ministrijas iniciatīvai.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu