Uzņēmējiem un strādājošajiem turpinās iespēja saņemt valsts atbalstu Covid-19 laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lai Covid-19 situācijā atbalstītu uzņēmējus un strādājošos, valstī joprojām tiek turpināti atbalsta pasākumi. Līdz 15. jūnijam dīkstāves atbalstam un algu subsīdijām izmaksāti jau vairāk nekā 149 miljoni eiro. Savukārt grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai piešķirts pēc 28 975 uzņēmēju iesniegumiem vairāk nekā 365 miljonu eiro apmērā.

Par vienu mēnesi ir pagarināts atbalsta sniegšanas periods Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai. Lai nodrošinātu nepārtrauktu atbalsta izmaksu nodokļu maksātājiem, otrdien, 15. jūnijā, šim mērķim novirzīti vēl papildu 75 miljoni eiro.

Savukārt valsts budžeta programmu “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” palielinās vēl par 300 miljoniem eiro. Līdz ar to plānotā summa neparedzētiem gadījumiem sasniegs 1,62 miljardus eiro. Finansējums tiks novirzīts veselības, izglītības, uzņēmējdarbības un citām nozarēm, ko skāris Covid-19.

Valsts atbalstam apgrozāmo līdzekļu granta veidā var pieteikties uzņēmēji visā Latvijā. Par jūniju atbalstam var pieteikties līdz 2021. gada 15. jūlijam, savukārt par 2020. gadu un 2021. gada janvārī, februāri, martu, aprīli un maiju var pieteikties līdz 2021. gada 15. jūnijam. Turpinās arī dīkstāves atbalstu un algu subsīdiju izmaksa, lai palīdzētu saglabāt darbavietas un nodrošināt cilvēkus ar iztikas līdzekļiem.

Ņemot vērā epidemiologu izvērtējumu par Covid-19 izplatības riskiem, Latvijā ir noteikti drošības pasākumi. Vienlaikus ir izstrādāti arī vairāki īstermiņa un ilgtermiņa atbalsta risinājumi gan strādājošajiem, gan uzņēmējiem un nozarēm, ko tieši ietekmējusi Covid-19 situācija un drošības pasākumu ieviešana. Apkopojums par atbalsta iespējām pieejams Finanšu ministrijas mājaslapā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu